• „He cometido el peor pecado que uno puede cometer… no he sido feliz” - Jorge Luis Borges

Editura Trei lansează colecția „Educație și formare”

Editura Trei lansează colecția „Educație și formare”

Joi, 4 decembrie, vă invităm la lansarea noii colecții a Editurii Trei „Educație și formare”, serie coordonată de prof. univ. Lucian Ciolan, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.
Cu începere de la orele 18, vă așteptăm în librăria Cărturești-Verona din București la o discuție despre cele mai actuale, mai eficiente și mai provocatoare strategii și politici pentru o educație de calitate, pentru optimizarea profesională și pentru sporirea creativității în școală și companii.

Alături de coordonatorul colecției „Educație și formare”, Lucian Ciolan, se vor afla: prof. univ. Romiță Iucu, specialist în formare didactică și prorector al Universității din București, antreprenorul în educație Traian Brumă, promotorul ineditului proiect „Universitatea Alternativă”, precum și directorul general al Editurii Trei Vasile Dem. Zamfirescu, psihanalist și profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București.

Invitații vor prezenta noua serie educațională cu trei cărți dedicate „învățării vizibile” (concept impus de neo-zeelandezul John Hattie), formării inovatorilor, respectiv celor mai influente paradigme educaționale de astăzi, prezentate în cuvintele autorilor lor.

Primele trei volume din seria educațională a Editurii Trei sunt: John Hattie, Învățarea vizibilă. Ghid pentru profesori; Tony Wagner, Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine; Knud Illeris (coord.), Teorii contemporane ale învățării. Autori de referință.

Noua colecție „Educație și formare” pleacă de la ideea că cele mai actuale și mai eficiente idei și tehnici educaționale sunt utile nu doar pentru cercetătorii, profesorii și studenții interesați de științele educației, dar și pentru formatori, mentori, coach-i, consilieri și alți specialiști din largul domeniu al învățării, formării și optimizării personale și profesionale.

Educația și învățarea nu sunt doar treaba școlii. Educația e treaba tuturor, pentru că o Românie  educată se construiește în familie, la școală, în universitate, dar și la locul de muncă, în activitățile de învățare permanentă sau în orice loc și context care poate contribui la o învățare de calitate. Colecția ”Educație și formare” a apărut ca urmare a convingerii că pasul cel mai important în creșterea calității proceselor de învățare în familie, în școală, în corporații sau oriunde altundeva, este  asigurarea unui suport științific și metodologic solid, relevant și actual.” (prof. univ. Lucian Ciolan, coordonatorul colecției „Educație și formare”)

Adresa