• „Teama de ridicol determină în noi cele mai mari laşităţi” - André Gide

Editura Adenium invită copiii de toate vârstele în lumea lui Creangă

Editura Adenium invită copiii de toate vârstele în lumea lui Creangă

Primăvara calendaristică începe cu Adenium și poveștile lui Creangă la Bojdeuca scriitorului. În colaborare cu Palatul Copiilor din Iași, duminică, 1 martie, de la ora 12.00, Adenium prezintă lumea lui Creangă prin benzile desenate (adaptate după poveștile scriitorului din Humulești). Atmosfera de poveste va fi garantată de trupa de teatru VREAU, din cadrul Palatului Copiilor din Iași, coordonnată de Ana Hegyi. Tinerii actori vor prezenta un spectacol adaptat după 'Prostia omenească' de Ion Creangă. 

Albumele de benzi desenate de la Adenium, cu adaptări după poveștile povestitorului copilăriei vor fi prezentate de poetul Emil Brumaru, care este reprezentant onorific al Adenium. Parteneriatul Adenium cu Muzeul Literaturii Române Iași și cu Palatul Copiilor Iași vine în spirjinul promovării și continuării dialogului cultural pentru toate vârstele. 

Despre albumele de benzi desenate Adenium, cu adaptări după Ion Creangă, Amintiri din copilărie (Autori: Adriana Nazarciuc, Liviu Antonesei; Ilustrator Șerban Andreescu): „Toată lumea are impresia că-l știe pe Ion Creangă. Dar să știți că pe măsură ce apar alte generații în școală, acestea sunt tentate mai mult de Harry Potter decât de Nică. Ion Creangă ajunge să li se pară un personaj de istorie antică. Benzile desenate însă, pot să promoveze interesul tinerilor pentru valorile fundamentale ale culturii române; nu doar ale literaturii, ci și ale istoriei, în egală măsură.” (Adrian Cioroianu) 

Din album: Punguța cu doi bani; Capra cu trei iezi; Dănilă Prepeleac; Fata babei și fata moșneagului; Ivan Turbincă; Povestea lui Harap-Alb.

Povești (Autori: Adriana Nazarciuc, Liviu Antonesei; Ilustrator Șerban Andreescu): „Tot hazul, farmecul, efervescența Amintirilor lui Creangă - transpuse în benzi desenate! Pentru că aventurile lui Nică sunt grozave și orice puști din zilele noastre are nevoie să afle cum să se distreze de-adevăratelea!”
 

Adresa