• „…eu gândesc că frumos este ceea ce este iubit” - Sappho

Discuție despre „Cum s-a românizat România”, noul volum semnat de Lucian Boia

Discuție despre „Cum s-a românizat România”, noul volum semnat de Lucian Boia

Joi, 7 mai, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda lansării cărții Cum s-a românizat România de Lucian Boia. La eveniment vor participa Lucian Boia și Gabriel Liiceanu.

O nouă carte a lui Lucian Boia. Şi, ca de fiecare dată, un subiect nou şi o privire altfel. Noutatea demersului explică interesul din ce în ce mai mare pe care îl stârnesc lucrările sale, şi nu numai printre cititorii români, ci şi în afara României – dovadă stând numeroasele traduceri în engleză, franceză şi germană, ca şi în maghiară, polonă sau bulgară. Recent, la Universitatea din Jena i s-a acordat de către Südosteuropa-Gesellschaft medalia „Konstantin Jireček” pentru merite deosebite în domeniul cercetării istorice. „Lucian Boia a abordat în cărţile lui teme noi, pornind pe urma unor mituri rar supuse dezbaterii”, se spune în Laudatio rostită cu acest prilej.

„Fiecare popor îşi are propria experienţă cu «ceilalţi». Puţine însă în asemenea măsură şi cu asemenea intensitate precum românii. Situat într-o regiune «deschisă» şi multă vreme vag structurată, actualul spaţiu românesc a cunoscut o diversitate de dominaţii politice şi de infuzii etnice şi culturale.”

Adresa