• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Dezbatere: Cenzura în film în comunism

Dezbatere: Cenzura în film în comunism

În perioada 3-5 noiembrie, Centrul de Studii în Istorie Contemporană în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer organizează proiectul Arta și cenzura în comunism, care va cuprinde o serie de evenimente, desfășurate în trei zile separate, dedicate cenzurii în muzică, film și teatru din România comunistă.

Dezbaterea despre cenzura în film este organizată miercuri 4 noiembrie, ora 19.00 la Cinemateca Eforie. Discuția va fi moderată de Mihai Fulger, care îi va avea ca invitați pe Cristian Tudor Popescu, Florin Mihăilescu și Nae Caranfil. În program sunt incluse și proiecții cu fragmente din filmele cenzurate în acea perioadă, în antiteză cu cele care făceau propagandă regimului.

Scopul principal al proiectului este acela de a readuce în conștiința publică actuală faptul că, în timpul regimului comunist din România, cenzura s-a manifestat masiv în toate domeniile culturii, ajungând să modifice radical tipul de percepție al spectactorului, precum și atitudinea și receptarea în fața obiectului artistic.

Intrarea este liberă.

Adresa