• „Muzica exprimă ceva ce nu poate fi spus prin cuvinte, dar care nu poate rămâne sub tăcere” - Victor Hugo

Despre singurul roman al lui Salvador Dalí şi despre celebrul său jurnal

Despre singurul roman al lui Salvador Dalí şi despre celebrul său jurnal

Miercuri, 19 august, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei seri dedicate lui Salvador Dalí prilejuită de apariţia singurului său roman, Chipuri ascunse, la Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Raftul Denisei” şi de publicarea unei noi ediţii a celebrului său volum memorialistic, Jurnalul unui geniu.

La eveniment vor participa criticii literari Tania Radu şi Andreea Rasuceanu, criticul de artă Pavel Şuşară şi Vlad Storescu, psihiatru. Dezbaterea va fi moderată de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Singurul roman al lui Salvador Dalí, Chipuri ascunse, este omagiul adus prozei clasice franceze de imaginația debordantă a marelui pictor suprarealist. Debutând ca o saga a intrigilor și aventurilor amoroase ale unui grup de aristocrați excentrici, romanul își are centrul emoțional în pasiunea sublimată a contelui de Grandsailles pentru Solange de Cléda. Obsesiile daliniene, fulgurațiile sale și atracția pentru ocultism se regăsesc în acest roman fascinant.

„Cartea lui Dalí este atât de inventivă vizual, atât de inteligentă, atât de încărcată cu o energie aproape dickensiană, încât nu poți să nu înțelegi trufia cu care se proclamă autorul geniu.” (George Melly, The Observer)

Adresa