• „Pentru că fiinţele puternice şi irezistibile sunt întotdeauna tolerante, răbdătoare şi înţelegătoare” - Alexandru Paleologu

Despre „Rusia. Un mileniu de istorie”

Despre „Rusia. Un mileniu de istorie”

Marți, 25 octombrie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda lansării cărţii Rusia. Un mileniu de istorie, de Martin Sixsmith, unul dintre cei mai prolifici și apreciați realizatori de seriale documentare pentru Radio BBC – despre literatura și arta rusă, despre moștenirea KGB-ului în Rusia contemporană sau despre scriitorii și artiștii evadați din blocul sovietic.

La eveniment vor vorbi Sabina Fati, Lina Vdovîi, Teodor Baconschi, Ioan Stanomir şi Sever Voinescu-Cotoi. Moderator: Marian Voicu.

E oare imensitatea imperiului de la răsărit o povară psihologică pentru locuitorii săi, care trăiesc cu spaima că pot fi cotropiți oricând, din orice parte? Au oare rușii o bizară — Și unică în felul său — predispoziție spre conducerea autocratică? A fost oare era sovietică doar o punere în practică a proiectului comunist, sau centralizarea puterii în mâinile unui grup de oameni este şi o moștenire a perioadei țariste? De ce încercările unor conducători ruși de a face câțiva pași pe calea reformelor s-au soldat de fiecare dată cu un recul dezastruos? Acestea sunt întrebările care îl urmăresc pe Martin Sixsmith; cartea sa este o lectură esențială pentru înțelegerea unei țări care întreţine cu istoria o relaţie cu totul aparte.

Un eveniment realizat în parteneriat cu Frontline Club Bucharest si Digi FM.

Accesul la eveniment este gratuit, pe baza unei rezervari prin Eventbook.

Adresa