• „Ce mare mângâiere să ai cui arăta câte ceva care e de văzut! Și pe urmă să taci” - Virginia Woolf

Despre „Mihai I ultimul rege al românilor” cu Tatiana Niculescu Bran, Ana Barton, Dorina Chiriac şi Lidia Bodea

Despre „Mihai I ultimul rege al românilor” cu Tatiana Niculescu Bran, Ana Barton, Dorina Chiriac şi Lidia Bodea

Vă aşteptăm sâmbătă, 14 mai, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru lansarea cărţii Mihai I, ultimul rege al românilor de Tatiana Niculescu Bran. La eveniment vor vorbi, alături de autoare, scriitoarea Ana Barton şi Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. Actriţa Dorina Chiriac va citi pentru public un fragment din carte.

Cel mai tânăr rege al României urcă pe tron într-o vreme în care țărilor din răsăritul Europei li se rezervă „rolul de cobai într-un experiment de un cinism care întrece închipuirea omenească“, cum va spune chiar el. În zilele noastre, mărturia lui despre abdicare e pusă la îndoială de unii, preferându-i-se documente anonime ale regimului comunist instalat la putere prin fraudă, minciună și manipulare.

Este Mihai I un învins? Dacă împlinirea unui destin se măsoară în succese aclamate public și compromisuri de anvergură, atunci acest rege nu e un model de urmat. Dar, dacă statornicia, răbdarea și modestia definesc viața adevărată, atunci ultimul rege al românilor rămâne pentru generațiile viitoare un reper de înțelepciune într-o lume răscolită de fantasmele puterii.

Adresa