• „Drumul cunoașterii e de la complicat la simplu” - Alexandru Paleologu

Despre literatură și televiziune cu Daniela Zeca-Buzura

Despre literatură și televiziune cu Daniela Zeca-Buzura

Joi, 12 martie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Elisabeta nr. 38), va avea loc o dezbatere pe tema „Literatură și televiziune”, pornind de la cel mai recent volum semnat de Daniela Zeca-Buzura, La taclale cu idolii, apărut de curând la Editura Polirom.
 
Participă, alături de autoare: Luca Niculescu, Cristina Răduță, Iulia Roman, Victor Arvunescu și masteranzii programului „Managementul instituțiilor mass-media”, al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București.

Avatar al dezbaterii, talk-show-ul este un gen în plină glorie în televiziunea actuală. Prin acest studiu (La taclale cu idolii), Daniela Zeca-Buzura propune „o elucidare din mers”, din interiorul dinamicii fenomenului de televiziune, a principiilor de funcţionare a talk-show-ului – un gen preponderent în controversatul context al audiovizualului contemporan, dominat de crime neelucidate, mici drame conjugale şi abateri de la normă. La baza interpretării evoluţiei şi a influenţelor socioculturale ale emisiunilor de tip talk-show stau atît experienţa autoarei în moderarea şi producerea acestui format de televiziune, cît şi analiza mai multor producţii difuzate în România, sub acest generic, în perioada ianuarie 2001 – iunie 2014.

Din cuprins: Talk-show-ul, o „agora electronică”? • Ce se întâmplă într-un talk-show de televiziune? • Dezbaterea şi talk-show-ul – o abordare constructivistă • Talk-show-ul – un gen minor? • Talk-show-ul ca dispozitiv strategic al neoteleviziunii • Talk-show-ul ca dispozitiv simbolic al neoteleviziunii

Adresa