• „Mirarea care generează filozofia este că tu nu ești tu, că există în noi înșine ceva mai adânc decât noi înșine” - Constantin Noica

De vorbă cu Jonathan Gottschall

De vorbă cu Jonathan Gottschall

În colecția Versant a Editurii Vellant a apărut recent cartea Animalul povestitor, de Jonathan Gottschall, în traducerea Smarandei Nistor (https://bit.ly/2Ml9GDx).

Cu prilejul participării autorului la The Power of Storytelling 2019 (19 octombrie, orele 10:00-11:30am, Radisson Blu, București), Editura Vellant și Decât o Revistă organizează o întâlnire cu acesta, moderată de Nicoleta Coşoreanu, la Modul Cărturești, în data de 16 octombrie, ora 18:00.

„Vorbim în ultima vreme despre spusul de povești ca despre unealta-miracol, recent descoperită, care ar putea salva nu doar scriitorii, jurnaliștii și comunicatorii, ci și antreprenorii, oamenii de știință sau guvernanții. Ajunge să piperăm niște «story» în tot ce facem. Și așa e, doar că înțelegerea noastră e superficială. Povestea nu e nici unealtă nouă, nici condiment minune, ci esența experienței umane: cum învățăm, cum ne înțelegem, cum ne raportăm la lume. Pe cât o folosim, pe atât ne adâncim dependența. Această carte minunată o să-ți explice de ce.” (Cristian Lupsa, Editor DoR)

***

Jonathan Gottschall predă limba engleză la Washington and Jefferson College și este autorul sau editorul a șase carți. Articolele sale au fost publicate în New York Times Magazine, Nature sau Scientific American.

Adresa