• „Ce mare mângâiere să ai cui arăta câte ceva care e de văzut! Și pe urmă să taci” - Virginia Woolf

David Sedaris la București

David Sedaris la București

Vă invităm cu drag vineri 12 decembrie, ora 19.00, în mansarda librăriei Bastilia (Piața Romană, nr. 5), la întâlnirea cu scriitorul american David Sedaris, ocazie cu care se va lansa traducerea în limba română a cărții de eseuri autobiografice – În pielea goală.

Evenimentul va include un dialog al autorului În pielea goală cu Cristian Lupșa, editor Decât o Revistă, o sesiune întrebări și una de autografe.

David Sedaris a devenit unul dintre cei mai cunoscuți scriitori americani de satiră, grație umorului sarcastic și a spiritului critic incisiv. Priceperea cu care analizează eufemismul cultural și corectitudinea politică dovedește că Sedaris este pe drept numit un maestru al satirei și unul dintre cei mai fini observatori ai condiției umane actuale. David este autorul best sellerurilor The Barrel Fever și Holidays on Ice, dar și al unei colecții de eseuri biografice care au ajuns în topul vânzărilor imediat după publicare – Naked/ În pielea goală, Me Talk Pretty One Day și Dress Your Family in Corduroy and Denim. Cărțile sale au fost tipărite în 7 milioane de exemplare și traduse în 25 de limbi.

„Sunt aproape 10 ani de când am ascultat pentru prima oară o poveste de David Sedaris și țin minte că m-am oprit din ce făceam pentru că nu mai auzisem niciodată o astfel de voce. Nu mă refer la glas, deși e la fel de inconfundabil, cât la vocea narațiunii, o împletire nepereche între dulce și amărui, între auto-ironie și vulnerabilitate. E vocea unui om care te invită să te așezi lângă el și să călătoriți împreună prin viață, plini de uimire. Eseurile lui Sedaris sunt despre nimicurile prin care trecem cu toții – familie, relații, momente stranii prin aeroporturi și cafenele –, dar și despre cum aceste nimicuri sunt de fapt totul.” (Cristian Lupșa, editor Decât o Revistă)

„Din liceu n-am mai râs de unul singur în public. Nu pentru că aş fi un sobru, ci din cauza cinismului-defect profesional de jurnalist. Până ce am cumpărat o carte de Sedaris dintr-un aeroport. Şi am început să râd. Un râs fin, autoironic, cu alinturi antropologice. Un râs din care şi înveţi. Vecinul din avion m-a întrebat de ce râd. I-am dat să citească. La sosire a intrat în prima librărie şi a cumpărat un Sedaris.” (Vlad Mixich, jurnalist)

„Pe măsură ce trece în revistă momentele critice ale vieții sale – mai întâi suferința îndurată în copilărie din cauza comportamentului său obsesiv-compulsiv (care includea linsul de întrerupătoare sau număratul pașilor), primele indicii terifiante ale homosexualității sale sau unele experiențe cu autostopul care aproape i-au adus moartea – Sedaris merge mai departe decât a făcut-o vreodată lăsându-i pe cititori muți de uimire și provocându-le un râset ce le taie respirație în fața îndrăznelii cu care abordează atât viața, cât și scrisul. Autointitulându-se o persoană „dată naibii“, Sedaris este un satirist talentat cu o abilitate stranie de a recrea dialogul și de a născoci fantezii. Cât despre personajele sale, acestea merită totată atenția: oameni cu trăiri și prejudecăți deplorabile, fie ele de natură sexuală sau etnică. Brutal de onest și genial de elocvent, Sedaris este pozitiv de tonic.” (Donna Seaman, Booklist)

NARATOR este colecția de non-ficțiune creativă a editurii Publica, gen literar care utilizează un stil de scris relativ nou și poate fi descris succint astfel: povești adevărate bine spuse. În colecția NARATOR au mai apărut:
•    Paturi de împrumut de Jacob Tomsky
•    Dulcele bar de J.R. Moehringer
•    Scânteia de Kristine Barnett
•    Portocaliul este noul negru de Piper Kerman
•    Clubul mincinoșilor de Mary Karr

Editura Publica recomandă nonficțiunea creativă și poveștile adevărate bine spuse. Prin seria Narator ne-am propus să promovăm autenticitatea și să aducem poveștile de viață, tulburătoare ori amuzante, în lumina tiparului. Încurajăm, de asemenea, povestașii autohtoni să ne trimită istoriile care le-au marcat biografia, iar noi o să-i transformăm în autori-naratori. 

PUBLICA este editura specializată în publicarea de cărți actuale și relevante de non-ficțiune: business, științe sociale, biografii și non-ficțiune creativă. În portofoliul editurii găsim nume relevante precum Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman, Joseph Stiglitz, Sir Ken Robinson, Richard Branson, Dan Ariely.
Pe lângă cunoscutele colecții de antreprenoriat, de economie, și Idei pe bandă, PUBLICA deține două imprint-uri: VICTORIA BOOKS – care reunește autobiografii și biografii celebre din tenis, muzică, film, politică și lumea culinară, și NARATOR – colecția de non-ficțiune creativă.

Adresa