• „Omul are trei vârste: tinerețea, vârsta mijlocie și «Vai, ce bine arăți!»” - Fulton J. Sheen

David Foenkinos în România, lansare de carte „Charlotte”

David Foenkinos în România, lansare de carte „Charlotte”

Scriitorul francez David Foenkinos vine în România. Joi, 29 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona autorul se întâlneşte cu cititorii români pentru lansarea romanului Charlotte, câştigător al premiului Renadout şi care apare la editura Nemira, în colecţia Babel. 

Participă alături de autor Adina Diniţoiu, jurnalist cultural, Dana Ionescu, redactor-şef al editurii Nemira, şi scriitorul Bedros Horasangian. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe. 

Portret al unei femei excepționale și evocare a unui destin tragic, Charlotte, adevărat succes de librărie, este povestea unei căutări. Un scriitor a pornit în căutarea lui Charlotte Salomon, artista care și-a găsit sfârșitul la Auschwitz. Copilăria tragică și-o petrece la Berlin. Naziștii o exclud treptat din societatea germană. Dragostea arzătoare o trăiește înainte de a lăsa tot și de a se refugia în Franța. Acolo își transpune spaimele, visele și dorințele în desene fascinante, pe care i le încredințează medicului personal.

Din cioburile sparte ale istoriei și din obsesia lui David Foenkinos s-a născut un roman al emoțiilor tari.

David Foenkinos vine în România la invitaţia Institutului Francez din Bucureşti.

Adresa