• „Omul înțelept nu pune la încercare nici femeia, nici paharul” - proverb persan

Clubul de lectură Nemira #61: „Copiii timpului”, de Adrian Tchaikovsky

Clubul de lectură Nemira #61: „Copiii timpului”, de Adrian Tchaikovsky

Luni, 4 iunie, clubul de lectură Nemira #61 va avea loc în mansarda Cărturești Verona și vom povesti despre Copiii timpului, de Adrian Tchaikovsky, roman ce a luat Premiul Arthur C. Clarke în 2015. 

„Cea mai inteligentă imagine a evoluției civilizației umane pe care o veți descoperi vreodată într-un roman.” (Pețer F. Hamilton) 

Ultimii supraviețuitori ai Pământului au scăpat cu greu din lumea lor muribundă și caută supraviețuirea printre stele. Pe urmele unor strămoși îndepărtați, descoperă o adevărată comoară: o planetă terraformată, pregătită pentru ei. Dar în lungul timp care s-a scurs până au ajuns aici, planeta a fost ocupată, iar refugiul paradiziac a devenit un coșmar. 

Două civilizații sunt pe cale să se confrunte pentru a supraviețui. Care se va dovedi adevărată moștenitoare a noului Pământ? 

„Ca un roman de Stephen Baxter cu multă istorie alternativă, cu protagoniști numeroși ca într-un space operă de Pețer F. Hamilton și cu o dinamică narativă ca a unui David Brin sau Gregg Bear, Copiii timpului este o carte care nu ai vrea să se termine.” (SFF World)

Adresa