• „Unde-i multă ezitare e greu de ştiut momentul potrivit” - Pindar

Clubul de carte Nordic Noir: „Soția”, de Meg Wolitzer

Clubul de carte Nordic Noir: „Soția”, de Meg Wolitzer

Luni, 18 martie 2019, de la ora 18.30, discutăm despre romanul Soția, scris de Meg Wolitzer, autoarea bestsellerurilor Interesanții și Belzhar

Joe și Joan Castleman sunt în avion, deasupra oceanului. El se gândește la prestigiosul premiu literar internațional pe care urmează să-l primească, ea plănuiește să-l părăsească. Timp de patru decenii, și-a înăbușit propriul talent literar ca să susțină ascensiunea literară a soțului, i-a tolerat infidelitățile și atitudinea. E vremea să trăiască viața pe care și-o dorește.

Romanul a fost ecranizat la Hollywood de Björn Runge, cu Glenn Close și Jonathan Price în rolurile principale. Pentru rolul Joan Castleman, Glenn close a primit Globul de aur și este favorită la Premiul Oscar.   

Complex, ambițios și amuzant, Soția este un roman de neratat despre măștile mariajului: cea publică, impecabilă și solidă, și cea privată, șifonată și putredă.

„Un triumf exuberant! Talentul lui Wolitzer pentru comedia de moravuri atinge o culme de neegalat.” - Los Angeles Times

„Cartea e străbătută de la un capăt la altul de un umor calm. Se prea poate ca furia să fie emoția dominant a celor neputincioși, dar, în mâinile lui Wolitzer, devine chiar amuzantă.” - The New York Times Book Review

Meg Wolitzer a scris primul ei roman, Sleepwalking, o poveste despre trei fete obsedate de poezie și moarte, pe când era studentă la Brown University. A predate scrierea creativă la Universitatea din Iowa și la Skidmore College, iar în prezent predă cursuri de master la Stony Brook Southampton. Printre romanele sale se mai numără The Uncoupling, The Ten-Year Nap, The Position și The Female Persuasion.
De aceeași autoare, la Editura Trei au apărut romanele Belzhar și Interesanții.

Clubul de carte Nordic Noir este un bun prilej de a discuta despre cărți. Ţi-au plăcut? Nu ai terminat cartea? Ce ai vrea să citeşti? Aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări şi avem ocazia de a ne face noi prieteni cu care să împărtășim pasiunea lecturii.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa teodora.ivan@edituratrei.ro.

Vă așteptăm!

Adresa