• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Clubul de carte Nordic Noir: „Cabaret Biarritz”, de José C. Vales

Clubul de carte Nordic Noir: „Cabaret Biarritz”, de José C. Vales

Joi, 18 mai, vorbim despre Cabaret Biarritz, de José C. Vales, o carte recompensată cu Premiul Nadal 2015. 

Roman polifonic, Cabaret Biarritz face radiografia unei epoci fericite, a unei societăți care tocmai își revenise după rănile adânci provocate de Primul Război Mondial, o panoramă a aspirațiilor, a visurilor și a coșmarurilor pe care oamenii le aveau în vara anului 1925.

„În Cabaret Biarritz ancheta polițienească se împletește magistral cu parodia socială.” - El País

„Dintr-o perspectivă postmodernă, Cabaret Biarritz aplică o lentilă parodică asupra trecutului. José C. Vales este un scriitor de primă mână, de o forță imaginativă și stilistică ieșită din comun.” - El Cultural

„Investigația jurnalistică, poveștile de dragoste și portretul societății de la acea vreme alcătuiesc o narațiune care provoacă și surprinde cititorul la fiecare pas.” - Culturamas

José C. Vales (n. 1965) e un autor spaniol care a obţinut pentru romanul său Cabaret Biarritz Premiul Nadal unul dintre cele mai importante premii literare acordate în Spania. José C. Vales e foarte implicat în lumea editorială, fiind el însuşi editor şi un foarte apreciat traducător din limba engleză. De asemenea, scrie critică literară şi face jurnalism cultural, participând la numeroase dezbateri în media pe teme literare.

Clubul de carte Nordic Noir este un bun prilej de a discuta despre cărțile poliţiste. Ţi-au plăcut? Nu ai terminat cartea? Ce ai vrea să citeşti? Aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări şi avem ocazia de a ne face noi prieteni cu care să împărtășim pasiunea lecturii.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa teodora.ivan@edituratrei.ro.

Vă așteptăm!

Adresa