• „La littérature ne permet pas de marcher, mais elle permet de respirer” - Roland Barthes

Clubul de carte Nordic Noir 1: „Millenium”, de Stieg Larsson

Clubul de carte Nordic Noir 1: „Millenium”, de Stieg Larsson

Joi 16 iulie, la prima ediție a clubului de carte Nordic Noir organizat de Editura Trei, se va discuta despre Bărbaţi care urăsc femeile de Stieg Larsson, primul volum din trilogia „Millenium”. Tot atunci va fi aleasă şi cartea pe care o vom citi în luna august. 

Jurnalist suedez, Stieg Larsson a murit în 2004, în mod neașteptat, în urma unei crize cardiace, la vârsta de 50 de ani, imediat după ce apucase să-i predea editorului său Millennium, o serie de trei romane, însumând 1935 de pagini. Millennium a devenit între timp un fenomen editorial. În țările nordice, "nici o carte în afară de Biblie nu a mai înregistrat astfel de vânzări!"

Millennium, de Stieg Larsson a detronat thrillerul anglo-saxon. Este o trilogie extraordinară din toate punctele de vedere: dimensiune, personaje inedite, intrigă complexă ce punctează teme ale lumii contemporane. Millennium este unul dintre rarele romane polițiste care m-au făcut să mă trezesc în miezul nopții pentru a continua lectura. Există un înainte și un după Millennium: îți va fi absolut imposibil să nu aderi la clubul cititorilor împătimiți de această serie!” (Pascal Bruckner)

Clubul de carte Nordic Noir este un bun prilej de a discuta despre cărțile poliţiste scrise de autori scandinavi. Ţi-au plăcut? Nu ai terminat cartea? Ce ai vrea să citeşti? Aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări şi avem ocazia de a ne face noi prieteni cu care să împărtășim pasiunea lecturii.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa teodora.ivan@edituratrei.ro. 

Adresa