• „Arta de a conduce nu constă în a gândi și a decide în locul tuturor subalternilor” - Anonim

Club de lectură Joie de Vivre, Elizabeth Strout, „Olive Kitteridge”

Club de lectură Joie de Vivre, Elizabeth Strout, „Olive Kitteridge”

Pentru cea de-a cincea ediție a clubului nostru de carte, am ales să vorbim despre cartea Olive Kitteridge, de Elizabeth Strout

Olive Kitteridge de Elizabeth Strout (trad rom. Ioana Opaiț) este o carte despre pierdere, despre neputinţa de a stabili sau a reînnoda legăturile sufleteşti cu cei apropiaţi, dar şi despre speranţă şi reînnoire. Ceea ce înseninează existenţa dureros de confuză, uneori lipsită de sens a personajelor sunt clipele fugare în care aceştia înţeleg că viaţa vibrează totuşi de frumuseţe şi că merită a fi trăită. Cartea a obţinut Premiul Pulitzer pentru ficţiune în 2009.

Ediția cu numărul 5 a Clubului de carte Joie de Vivre va avea loc joi, 19 martie 2015, de la ora 18.30, la Ceainăria Joie de Vivre (Str. Nicolae Paulescu, nr. 61).

Întrucât este un număr limitat de locuri, înscrierea se poate face prin mail la adresa book@lauracaltea.ro. Cei interesați, pot urmări discuțiile noastre pe grupul de Facebook Club de carte Joie de Vivre.

Clubul de carte Joie de Vivre este locul în care se întâlnesc pasionații de lectură, de ceai și prăjituri bune, este cel mai bun prilej de a discuta despre cărțile care ți-au plăcut sau nu, despre ce ai vrea să citești și ce nu ai putut să termini, este cea mai potrivită ocazie de a-ți face prieteni noi cu care să împărtășești pasiunea lecturii, cărora li te poți confesa și de la care poți afla lucruri noi.

„Lectura este o îndeletnicire confortabilă, solitară, lentă și senzuală”, spune cel mai seducător cititor, Don Juan-ul cărților, Alberto Manguel. Însă, dacă lectura se face în tăcere, în intimitate, discuția despre lectură trebuie făcută într-un loc anume și cu oamenii potriviți. La un ceai, pe o bancă, într-o cafenea sau, mai ales, într-un club de carte.

Un club de carte este cel mai bun prilej de a discuta despre cărțile care ți-au plăcut sau nu, despre ce ai vrea să citești și ce nu ai putut să termini, este cea mai potrivită ocazie de a-ți face prieteni noi cu care să împărtășești pasiunea lecturii, cărora li te poți confesa și de la care poți afla lucruri noi. Despre cărți, despre prietenie, despre întâmplări amuzante, despre viață, în cele din urmă… 

Pentru că vrem să creăm o astfel de ambianță prietenoasă și în Ceainăria Joie de Vivre, am decis să dăm startul unui club de carte unde pasionații de lectură, de ceai și prăjituri bune se pot întâlni periodic. Vom fi însoțiți în această călătorie de partenerii noștri de la Editura Litera și Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Adresa