• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Club de carte Litera, ediția nr. 14, „Pygmalion”, de George Bernard Shaw

Club de carte Litera, ediția nr. 14, „Pygmalion”, de George Bernard Shaw

Marți, 8 decembrie 2015, de la ora 18.30, la Ceainăria ARTea, va avea loc cea de-a 14-a ediție a Clubului de carte Litera la care se va discuta piesa de teatru Pygmalion, de G.B. Shaw.  

Cea mai cunoscută piesă de teatru a dramaturgului irlandez George Bernard Shaw, Pygmalion, a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru film în 1939. Astăzi este cunoscută audienței sub formă de muzical, sub numele My Fair Lady.

„Pentru opera sa care este marcată de idealism și umanitate, pentru satira sa stimulatoare, plină de multe ori de o singulară frumusețe poetică.” (Comitetul Nobel)

„Cu privirea sa pătrunzătoare, dramaturgul vede că, de cele mai multe ori, o serie de achiziții superficiale – îmbrăcămintea, limbajul, purtările, stilul de viață – sunt cele care acordă de fapt individului statutul social considerat cu mândrie un drept al posesorului: și își râde de asta, ca democrat și socialist, cam la fel cum Molière își râde de una sau de alta dintre profesiile liberale.” (R.E. Burton)

Vă invităm să vă spuneți și voi părerea despre Pygmalion de George Bernard Shaw, într-o întâlnire a pasionaților de lectură, moderată de Laura Câlțea. 

Clubul de carte Litera este cel mai bun prilej de a discuta despre cărțile care ți-au plăcut sau nu, despre ce ai vrea să citești și ce nu ai putut să termini. Este cea mai potrivită ocazie de a-ți face prieteni noi cu care să împărtășești pasiunea lecturii, cărora li te poți confesa și de la care poți afla lucruri noi.

Vă rugăm să vă înscrieți printr-un e-mail la adresa m.voda@litera.ro. Locurile sunt limitate.

Vă așteptăm cu drag!

Adresa