• „Cine nu-şi cunoaşte preţul, nu-l cunoaşte nici pe al altuia” - proverb armean

Club de carte Litera ediția a XII-a: „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, de Richard Flanagan

Club de carte Litera ediția a XII-a: „O cale îngustă spre nordul îndepărtat”, de Richard Flanagan

Marți, 20 octombrie, de la ora 18.30, la Diverta Piața Romană, va avea loc ediția nr. 12 a Clubului de carte Litera la care se va discuta O cale îngustă spre nordul îndepărtat, de Richard Flanagan.

În mijlocul lagărului de prizonieri de război condamnați să construiască o cale ferată între Birmania și Thailanda, cunoscută sub numele de Calea ferată a morții, chirurgul Dorrigo Evans, comandantul lagărului, este torturat de povestea de dragoste pe care a trăit-o cu tânăra soție a unchiului său cu doi ani în urmă. În strădania lui de a-și salva oamenii de înfometare, de holeră, de persecuții, Dorrigo primește o scrisoare care îi schimbă pentru totdeauna cursul vieții.
O poveste despre dragoste și moarte cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut.

„Romanul lui Flanagan reprezintă un moment de cotitură în literatura australiană.” (Peter Carey)

„O adevărată capodoperă.” (The Guardian)

Vă invităm să vă spuneți și voi părerea despre O cale îngustă spre nordul îndepărtat, de Richard Flanagan, roman câștigător al Premiului Man Booker 2014, într-o întâlnire a pasionaților de lectură, moderată de Laura Câlțea. 

Clubul de carte Litera este cel mai bun prilej de a discuta despre cărțile care ți-au plăcut sau nu, despre ce ai vrea să citești și ce nu ai putut să termini. Este cea mai potrivită ocazie de a-ți face prieteni noi cu care să împărtășești pasiunea lecturii, cărora li te poți confesa și de la care poți afla lucruri noi.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa book@lauracaltea.ro. 

Vă așteptăm cu drag!

Adresa