• „Teama de ridicol determină în noi cele mai mari laşităţi” - André Gide

Club de carte Litera ediția a XI-a: „Al zecelea om”, de Graham Greene

Club de carte Litera ediția a XI-a: „Al zecelea om”, de Graham Greene

Joi, 17 septembrie, de la ora 18.30, la Librăria Diverta din Piața Romană, va avea loc cea de-a 10-a întâlnire a clubului de carte Litera. Se va discuta despre Al zecelea om, de Graham Greene. 

„Natura umană nu funcţionează în alb şi negru, ci în gri şi negru.” (Graham Greene)

„Graham Greene este un scriitor cu totul aparte […]. El va rămâne în istoria literară drept cronicarul definitiv al conştiinţei şi al neliniştii existenţiale a secolului al XX-lea.” (William Golding, „Enciclopedia scriitorilor britanici”)

„Dacă ar fi trăit să vadă cel de al Doilea Război Mondial, Edgar Allan Poe ar fi scris o astfel de carte. O intrigă palpitantă, care abordează chestiuni morale majore într-o notă minoră, aşa cum se întâmplă de obicei în povestiri […] Şi totuşi, Al zecelea om ne intrigă pentru că pune întrebări dificile despre responsabilitate, curaj, vinovăţie şi iubire, despre opţiunile posibile atunci când ne confruntăm cu răul absurd, despre virtutea care apare întotdeauna când te aştepţi mai puţin, nu pe drumul mare, ci pe căi lăturalnice.” (People

Vă invităm să vă spuneți și voi părerea despre Al zecelea om, de Graham Greene, într-o întâlnire a pasionaților de lectură, moderată de Laura Câlțea. 

Clubul de carte Litera este cel mai bun prilej de a discuta despre cărțile care ți-au plăcut sau nu, despre ce ai vrea să citești și ce nu ai putut să termini. Este cea mai potrivită ocazie de a-ți face prieteni noi cu care să împărtășești pasiunea lecturii, cărora li te poți confesa și de la care poți afla lucruri noi.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa book@lauracaltea.ro. 

Vă așteptăm cu drag!

Adresa