• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Club de carte Litera, ediția a X-a: „Legenda unei sinucideri”, de David Vann

Club de carte Litera, ediția a X-a: „Legenda unei sinucideri”, de David Vann

Joi, 13 august, de la ora 18.30, la cafeneaua Revolutions events, de la Diverta Piața Romană, va avea loc cea de-a 10-a ediție a clubului de carte Litera. Cartea despre care se va discuta este Legenda unei sinucideri, de David Vann. 

Legenda unei sinucideri, structurată din cinci scurte povestiri ce înconjoară nucleul dureros al unei nuvele centrale, este despre o sinucidere adevărată. Tatăl autorului s-a sinucis la patruzeci de ani, când David Vann avea 14 ani. Ar fi un clişeu să spunem că aceste povestiri exorcizează, au efect terapeutic, rezolvă conflicte interioare. Ar fi un clişeu şi ar fi fals, într-o mare măsură. Fiecare dintre ele se concentrează în jurul relaţiei dintre tată şi fiu, relaţie din care nu lipsesc aventurile pe mare, pescuitul şi armele de foc. Iar în nuvela centrală, tatăl şi fiul se izolează de restul lumii într-un uitat ţinut din Alaska, unde ar trebui să se regăsească unul pe celălalt şi să devină mai uniţi. Însă, odată cu venirea iernii, gestul pare sinucigaş pentru amândoi, pentru tatăl vulnerabil şi pentru fiul care nu este decât un puşti de treisprezece ani. Moartea tatălui prin ochii unui copil iniţiază o explorare de neuitat a relaţiei dintre un tată care îşi iubeşte fiul şi un fiu care are nevoie de tată. Fiecare povestire transformă adevărul în legendă şi literatura în adevăr.

Vă invităm să vă spuneți și voi părerea despre Legenda unei sinucideri, de David Vann, într-o întâlnire a pasionaților de lectură, moderată de Laura Câlțea. 

Clubul de carte Litera este cel mai bun prilej de a discuta despre cărțile care ți-au plăcut sau nu, despre ce ai vrea să citești și ce nu ai putut să termini. Este cea mai potrivită ocazie de a-ți face prieteni noi cu care să împărtășești pasiunea lecturii, cărora li te poți confesa și de la care poți afla lucruri noi.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa book@lauracaltea.ro. 

Vă așteptăm cu drag!

Adresa