• „Nu poți avea o viziune perfectă despre cum trebuie să fie viața” - Alexandru Paleologu

Club de carte Litera #53: „Aventurile lui Augie March”, de Saul Bellow

Club de carte Litera #53: „Aventurile lui Augie March”, de Saul Bellow

Club de carte Litera #53
Dragi cititori, ne revedem la Clubul de carte Litera #53, marți, 16 aprilie, la Qreator by IQOS, să vorbim despre „Marele Roman American”, Aventurile lui Augie March, de Saul Bellow, Laureat la Premiului Nobel pentru Literatură. Discuția va fi moderată de Cristina Stănciulescu, iar locurile vor fi ocupate doar în baza înscrierii gratuite pe Eventbook.

Partener de lectură  Idea::Bank

Despre carte:  Augie March este un băiat orfan și sărac din Chicago, în perioada Marii Crize. Ușor influențabil de alții, care încearcă să-i modeleze destinul, el schimbă o mulțime de ocupații mai mult sau mai puțin legale, pe care le abandonează pe rând. Asta până când, ajuns la vârsta tinereții, o întâlnește pe Thea, care îl determină să-și ia viața în propriile mâini. Exuberant și minuțios în descrierea aventurilor imprevizibile ale eroului, romanul lui Bellow prezintă odiseea unui om obișnuit în căutarea autenticității și a propriei identități.

„Aventurile lui Augie March reprezintă Marele Roman American. Nu e nevoie să căutați mai departe.” (Martin Amis, The Guardian

„Saul Bellow este cel mai important scriitor de limbă engleză din cea de-a doua jumătate a secolului XX. Opera lui este perenă și, în același timp, nemilos de contemporană.” (Sunday Times)

Adresa