• „Să-ți cauți fericirea zilnic” - proverb din Egiptul antic

Club de carte Litera #51: „Mici focuri pretutindeni”, de Celeste Ng

Club de carte Litera #51: „Mici focuri pretutindeni”, de Celeste Ng

Dragi cititori, ne revedem la Clubul de carte Litera #51 , marți, 25 februarie, la Qreator by IQOS, să vorbim despre romanul Mici focuri pretutindeni, de Celeste NG, colecția Buzz Books. Discuția va fi moderată de Cristina Stănciulescu, iar locurile vor fi ocupate doar în baza înscrierii gratuite pe eventbook.

În Shaker Heights, o suburbie liniștită din Cleveland, totul este planificat – de la culoarea caselor și până la viețile oamenilor. Și nimeni nu întruchipează mai mult spiritul orașului decât Elena Richardson, al cărei principiu călăuzitor este să respecte regulile. Atunci când Mia Warren – o artistă enigmatică și mamă singură – ajunge în oraș cu fiica ei adolescentă, Pearl, și închiriază o casă de la familia Richardson, Mia și Pearl devin mai mult decât chiriașe: toți cei patru copii Richardson sunt atrași de perechea mamă–fiică. Dar Mia are un trecut misterios și o lipsă de respect față de reguli care amenință să distrugă această comunitate ordonată. Când prietenii apropiați ai familiei Richardson încearcă să adopte o fetiță de origine chineză, se dezlănțuie o bătălie pentru custodie care împarte în mod dramatic orașul, Mia și Elena aflându-se în tabere opuse. Însă Elena este hotărâtă să descopere secretele din trecutul Miei, iar obsesia ei va avea urmări devastatoare… Mici focuri pretutindeni explorează povara secretelor, natura artei și a identității, atracția irezistibilă a maternității și falsa credință că respectarea regulilor poate preveni dezastrul.

„Mi-a plăcut la nebunie Mici focuri pretutindeni. E poate romanul meu preferat dintre cele pe care le-am citit anul acesta.” (John Green)

„Am citit Mici focuri pretutindeni dintr-o suflare.” (Jodi Picoult) 

„Spiritual, serios și sensibil. Un roman minunat.” (Paula Hawkins) 

Adresa