• „A-ți găsi adevărata pereche înseamnă a găsi unica persoană alături de care fericirea este cu totul inocentă” - Iris Murdoch

Club de carte Litera #39: „Mai sunt și zile cu ploaie”, de Karl Ove Knausgård

Club de carte Litera #39: „Mai sunt și zile cu ploaie”, de Karl Ove Knausgård

Dragi cititori, o nouă ediție a Clubului de carte Litera are loc în luna februarie, la Qreator by IQOS, când vom dezbate cel mai recent volum din celebra serie autobiografică Lupta mea - Mai sunt și zile cu ploaie, de Karl Ove Knausgård.

În vârstă de nouăsprezece ani, Karl Ove se mută la Bergen şi se dedică în întregime scrisului. Dar eforturile lui au efectul opus – îşi doreşte asta atât de mult, încât este afectat de blocajul scriitorului. În acelaşi timp, îşi vede prietenii, unul câte unul, publicându-şi volumele de debut şi începe să aibă îndoieli că va fi publicat vreodată. Scrisă cu o forţă şi o sinceritate extraordinare, cartea vorbeşte, de asemenea, despre prietenii noi şi puternice şi des-pre o iubire cutremurătoare. Apoi, în viaţa lui Karl Ove au loc două evenimente cruciale: tatăl său moare şi, la scurt timp după aceea, finalizează pri-mul lui roman... 

„O reuşită rară. Nici un scriitor din generaţia sa nu egalează combinaţia lui Karl Ove Knausgård de talent, stil, spirit de observaţie şi originalitate...” (Dagens Næringsliv)

„Această carte dovedeşte că se poate atinge universalul şi marea literatură pornind de la viaţa de zi cu zi. În spatele autobiografiei se află reflecţia scriitorului asupra identităţii masculine. Şocant!” (L’Express)

Vă puteți înscrie până pe 18 februarie la adresa de email r.enache@litera.ro.

Moderator: Laura Câlțea - Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Adresa