• „E mai folositor să ştii să asculţi decât să ştii să vorbeşti” - Anonim

Club de carte Litera #37: „Moartea unei călăuze pe râu”

Club de carte Litera #37: „Moartea unei călăuze pe râu”

Dragi cititori, marți, 19 decembrie, de la ora 18.30, vă invităm la o nouă ediție a Clubului de carte Litera! Vom dezbate cea mai recentă apariție Richard Flanagan la Editura Litera: Moartea unui călăuze pe râu.
La Editura Litera au mai apărut, de același autor, Să bați din palme cu o singură mână și O cale îngustă spre nordul îndepărtat - roman distins cu Premiul Man Booker 2014.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa r.enache@litera.ro, în limita locurilor disponibile. Moderator: Laura Câlțea - Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Aljaz Cosini, călăuză pe râurile tumultuoase din Tasmania australiană, conduce un grup de turişti într-o expediţie pe râul Franklin. Un om obişnuit, cu eşecurile, spaimele şi regretele sale, Aljaz dă dovadă de un eroism surprinzător atunci când un turist cade din barcă, punându-şi în pericol propria viaţă pentru a-l salva. Captiv el însuşi sub apă, într-un prag al râului, este asaltat de viziuni deopotrivă teribile şi fantastice, care se succed aparent haotic, într-o ordine aleatorie: istorii de viaţă ale unei suite de personaje pe care Aljaz le-a cunoscut mai mult sau mai puţin, zugrăvite cu mult realism şi expresivitate a limbajului. Scenele din viaţa de familie se împletesc iscusit cu povestea celor patru zile şi jumătate ale expediţiei pe râu, prilejuindu-i personajului principal reflecţii pasionate despre destinul tragic şi fragil al omului.

Adresa