• „Not all who wander are lost” - J.R.R. Tolkien

Club de carte Litera #27: „Scurtă istorie a șapte crime”, de Marlon James

Club de carte Litera #27: „Scurtă istorie a șapte crime”, de Marlon James

Vă invităm la o nouă ediție a Clubului de carte Litera! Vom dezbate lectura romanului distins cu Premiul Man Booker 2015, Scurtă istorie a șapte crime, de Marlon James. 
Înscrierile se fac via e-mail la adresa r.enache@litera.ro, în limita locurilor disponibile.
Moderator Laura Câlțea - Blogul unei cititoare de cursă lungă

Despre carte 
Pe 3 decembrie 1976, în perioada preliminară alegerilor generale din Jamaica și cu două zile înainte ca Bob Marley să apară în concertul pentru pace Zâmbește, Jamaica!, menit să atenueze tensiunile politice din Kingston, șapte indivizi înarmați au luat cu asalt locuința cântărețului. În atac au fost răniți Marley, soția sa și impresarul lui, plus câteva alte persoane. Vinovații nu au fost prinși și ancheta oficială a rămas prea puțin transparentă, dar pe străzile capitalei jamaicane sângerosul eveniment a căpătat, cu timpul, proporții aproape mitice.
Scurtă istorie a șapte crime este o explorare în profunzime a acelei perioade instabile și primejdioase din istoria Jamaicăi și a urmărilor sale pe termen lung. Marlon James plăsmuiește cu măiestrie cronica vieții unui șir întreg de personaje memorabile – asasini profesioniști, lorzi ai drogurilor, jurnaliști, prostituate, agenți CIA –, pe parcursul a treizeci de ani și traversând mai multe continente, pentru a le reuni destinele în Jamaica anilor '90, radical schimbată. Palpitant și inventiv, ambițios și irezistibil, Scurtă istorie a șapte crime este unul dintre cele mai fascinante și remarcabile romane ale secolului XXI.

„Cum am putea descrie monumentala Scurtă istorie a șapte crime? E un roman epopeic în toate sensurile cuvântului: copleșitor, mitic, excesiv și amețitor de complex. În plus, e brut, dens, violent, sarcastic, comic, zguduitor și epuizant – o mărturie a ambiției și talentului prodigios ale autorului.” (The New York Times)

Adresa