• „A-ți găsi adevărata pereche înseamnă a găsi unica persoană alături de care fericirea este cu totul inocentă” - Iris Murdoch

Club de carte Litera #25. Ediție aniversară și „Roșcovanul”, de J.P. Donleavy

Club de carte Litera #25. Ediție aniversară și „Roșcovanul”, de J.P. Donleavy

Editura Litera vă invită la o nouă ediție a clubului nostru de carte! De data aceasta o ediție aniversară pentru că este luna decembrie, dar mai ales pentru că acest club minunat împlinește vârsta de 2 (doi) anișori :)
Alături de bloggerul literar Laura Câlțea (Blogul unei cititoare de cursă lungă) vom discuta despre Roșcovanul de J.P. Donleavy.

Înscrierea la clubul de lectură se face pe mail la adresa r.enache@litera.ro (Raluca), în limita locurilor disponibile.

Câteva cuvinte despre carte:
Iresponsabil, nespălat, fermecător și fără un ban în buzunar, Sebastian Dangerfield, student la Drept la Colegiul Trinity, irlandez american cu accent englezesc, naufragiat în Dublin și visând la dolari și femei ușoare, veșnic client al caselor de amanet, cutreieră puburile, murmurând ispite amăgitoare la urechea oricărei fete dispuse să-l asculte, într-o căutare delirantă a libertății, bogăției și recunoașterii care simte că i se cuvin. Liric și licențios, convingător, mișcător și extrem de amuzant, Roșcovanul este o carte de un geniu comic autentic.
„Cred că va mai trece multă vreme până să-mi pice în mână o carte care să se apropie măcar de măiestria Roșcovanului. Și, când asta se va întâmpla, cel mai probabil va fi tot o carte a domnului Donleavy.” (Dorothy Parker, Esquire)

Adresa