• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Club de carte Litera #24: „Fata cu picioare de sticlă”, de Ali Shaw

Club de carte Litera #24: „Fata cu picioare de sticlă”, de Ali Shaw

Editura Litera vă invită la o nouă ediție a clubului nostru de carte! Alături de bloggerul literar Laura Câlțea (Blogul unei cititoare de cursă lungă) vom discuta despre una dintre aparițiile în colecția Premium a Editurii Litera, Fata cu picioare de sticlă, de Ali Shaw.

Înscrierea la clubul de lectură se face exclusiv pe mail la adresa r.enache@litera.ro (Raluca), în limita locurilor disponibile.

Câteva cuvinte despre carte:
În arhipelagul St. Hauda's Land se petrec lucruri neobișnuite. Ceața dezintegrează orizontul în straturi nemișcate de aer, stânci amenințătoare îți întorc privirea, în mlaștini nesfârșite zboară vite cu aripi de fluture și se ascund secrete întunecate, o creatură transformă totul în alb dintr-o singură privire, meduzele se refugiază în golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transformă treptat într-o statuie de sticlă. Căutarea unui leac pentru această boală neobișnuită îi oferă Idei întâlnirea cu bărbatul pe care îl va iubi până la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care caută să fotografieze raza de lumină perfectă. În timp ce Ida acceptă cu resemnare metamorfoza în sticlă, Midas, la rândul lui, trece printr-o metamorfoză cu mult mai dureroasă: aceea de a redeveni om. O poveste melancolică, ai cărei eroi se definesc prin deciziile și indeciziile trecutului lor, iar iminența morții pare aproape tangibilă. Romanul scriitorului britanic Ali Shaw, o fabulă magică despre destin, este o combinație emoționantă de mituri nord-europene, realism psihologic și fantasy și un debut promițător.
„O creație fantastică... Doar o inimă de gheață ar rămâne rece!” (New York Times Book Review )
„Fiecare personaj din acest roman tânjește după o dragoste care pare imposibilă.” (Washington Post)
Fata cu picioare de sticlă nu este numai o poveste de dragoste despre doi oameni care se îndrăgostesc, este o poveste despre dragostea însăși: despre puterea ei, despre limitele și consecințele ei...” (The Boston Globe)
„Ali Shaw are un dar incredibil de a povesti și o mare pasiune pentru cuvinte. Descrierile sale sunt poetice și originale...” (The Washington Times)
„O poveste magică despre destin și resemnare.” (The Guardian)

Clubul de lectură Litera este găzduit de Piua Book Bar „un spațiu alternativ, la îmbinarea dintre o librărie și un bar - un concept experimental, printre primele de acest fel din București. Piua promovează produsele artizanale românești, axându-se în special pe promovarea berii craft, dar și a altor produse de nișă. Încadrarea într-o logică atât de diversă în zonă de evenimente (proiecții de film, micro-festivaluri, concerte și performance live, work-shopuri, conferințe, lansări de carte și petreceri tematice) fac din Piua Book Bar un spațiu tolerant, eclectic și personal, unde fiecare om poate găsi exact ceea ce caută.”

Adresa