• „Neștiutoriu gândul omului spre ce menește” - Miron Costin

Club de carte #28: „Tony & Susan”, de Austin Wright

Club de carte #28: „Tony & Susan”, de Austin Wright

Vă invităm la o nouă ediție a Clubului de carte Litera! Vom dezbate lectura romanului Tony & Susan, de Austin Wright, care a stat la baza filmului Animale nocturne (Nocturnal animals) în regia lui Tom Ford, cu Amy Adams și Jake Gyllenhaal.

Înscrierile se fac via e-mail la adresa r.enache@litera.ro, în limita locurilor disponibile.

Moderator Laura Câlțea - Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Despre carte: Cu totul neaşteptat, Susan Morrow primeşte manuscrisul unui roman scris de Edward, soțul de care a divorțat în urmă cu douăzeci şi cinci de ani. Pe măsură ce citeşte, Susan şi, odată cu ea, cititorul însuşi pătrund din ce în ce mai adânc în viața personajului principal al romanului din roman, profesorul de matematică Tony Hastings, care călătoreşte împreună cu soția şi fiica lui spre casa lor de vacanță. În vreme ce viața obişnuită, civilizată, a familiei Hastings cade pradă violenței şi crimei, o sumedenie de amintiri tulburătoare o aruncă pe Susan înapoi în trecut, provocând-o să se confrunte cu tenebrele propriei vieți şi cu teama care îi amenință viitorul. Un thriller cutremurător se îmbină astfel cu o poveste despre teamă şi regret, despre răzbunare şi îmbătrânire, despre căsătorie şi creativitate.
Cu un talent literar unic, Austin Wright ilustrează fascinanta experiență a lecturii, prin relațiile pe care le creează atât între cititor şi operă, cât şi între autor şi cititor, într-o scriere surprinzătoare şi pasionantă.
„Minunat scrisă – ultimul lucru la care te-ai aştepta de la o poveste despre sânge şi răzbunare. Frumos.“ - Saul Bellow

„Abil construită, elegantă şi captivantă în egală măsură, este una dintre cărțile care merită să fie descoperite de o întreagă generație nouă de cititori.“ - Independent on Sunday

„Un roman tulburător, neobişnuit, despre poveştile pe care ni le spunem unii altora şi poveştile pe care ni le spunem nouă înşine. O carte care te surprinde cu adevărat.“ - The Guardian

Adresa