• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

CDPL FEST 51 cu Bogdan Munteanu și Editura frACTalia

CDPL FEST 51 cu Bogdan Munteanu și Editura frACTalia

Vineri, 8 aprilie, de la ora 19:00, vă invităm în Club A la o nouă ediție CDPL FEST. Vom petrece două ore pline alături de scriitorul timișorean Bogdan Munteanu și o bună parte din echipa de autori frACTalia - Octavian Perpelea, Iulia Militaru, Andra Rotaru, Liviu G. Stan și Rareș Fogaș. 

Proză și poezie, lecturi și dialoguri, trei standuri (cărți CDPL, frACTalia și Nemira) și pauze muzicale, totul la CDPL FEST 51. Vă așteptăm cu drag!

Bogdan Munteanu s-a născut la Arad, la 28 aprilie 1979. Din 1997 locuiește în Timișoara.

A publicat două volume de povestiri („Vals pe fire de păianjen” – Ed. Limes, 2010, și „Bine te-am rătăcit, Incognito!” – Ed. Limes, 2011). A publicat proză și în reviste („Dilema veche”, „Orizont”, „Luceafărul”, „Zona literară”, „Tiuk!”, „Subcapitol” etc.) și antologii („Cele mai frumoase proze ale anului” – Ed. Adenium, 2014, „Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism” – Ed. Polirom, 2014, „Prietenii despre care nu mai știi nimic” – Ed. Brumar, 2012 ș.a). Pe 9 martie, i-a apărut, la Editura Nemira, volumul „Ai uitat să râzi”.

A colaborat cu articole la revista online Hyperliteratura și la lunarul „Bună dimineața, București!”. A organizat mai multe evenimente culturale pentru promovarea literaturii și a autorilor români contemporani și a susținut numeroase lecturi în instituții de învățământ. În 2013 a coordonat, alături de Marius Aldea, proiectul „Scriitorii sunt pe Facebook”, care a câștigat premiul pentru cea mai bună campanie de PR/Marketing/CSR la Gala Industriei de Carte din România, ediția a III-a. În 2014, Bogdan Munteanu a fost unul dintre invitații celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM). În prezent lucrează la un roman, colaborează cu articole la revista online Bookaholic și moderează, în Timișoara, întâlnirile „Ce mai faci, scriitorule?”, organizate de Librăria Cărturești.

***

La sfârșitul lui noiembrie 2015, Editura frACTalia (din Grup Editorial frACTalia) era înființată de câțiva scriitori și graficieni români - Anca Bucur, Cristina Florentina Budar, Iulia Dondorici, Iulia Gajea, Monica Manolachi, Iulia Militaru, Felix Nicolau, Andra Rotaru, Margento (Chris Tanasescu) și Adina Uzunu. 

Primele volume publicate la frACTalia au fost: 
„r e t r o v i z o r”, de Răzvan Pricop (debut), „Cu dricul pe contrasens”, de Octavian Perpelea (debut), și „Într-un pat, sub cearșaful alb”, de Andra Rotaru (reeditare). La nici două luni de la apariția Editurii frACTalia, în ianuarie 2016, cele trei volume menționate se găsesc în Iowa, SUA, la The University of Iowa Libraries: Main Library, precum și la Shambaugh House, sediul celui mai prestigios program de rezidențe literare internaționale din Statele Unite ale Americii, The International Writing Program (IWP). De asemenea, textele autorilor publicați la Editura frACTalia sunt traduse și dezbătute în cadrul masterului de traduceri al Universității din Iowa, Iowa’s MFA in Literary Translation Program.

În curând, la Editura frACTalia vor apărea volumele „fractalia”, de Şerban Foarţă (colecția Reeditări: psilocin), „Casele vor uita”, de Liviu G. Stan (colecția Proză contemporană: harmalină), „Adagietto”, de Cătălin Pavel (colecția Poezie contemporană: DMT), „Periculoasa blândețe a vieții”, de Claudiu Soare (colecția Proză contemporană: harmalină), „Only Connect – A passage from Modernism to Postmodernism”, de Felix Nicolau (colecția Scrieri teoretice, filosofice, eseisitice: Formula lui Euler) și „Confiscarea bestiei”, de Iulia Militaru (colecția Scrieri experimentale: Cocaină).

Cărțile frACTalia se găsesc în librării din București, Oradea, Sibiu, Brașov, Cluj, Alba Iulia, Timișoara, Arad, Piatra Neamț, Galați etc., precum și în mediul online.

Adresa