• „Cel care susține că o căsnicie este o situație definită prin expresia «jumătate-jumătate» nu înțelege nici femeile, nici procentele” - Jackie Mason

CDPL FEST 38 - 5 ani de CDPL, 5 ani de „Literatura română scrie pe mine!”

CDPL FEST 38 - 5 ani de CDPL, 5 ani de „Literatura română scrie pe mine!”

Sâmbătă, 1 august 2015, în Club A, București, va avea loc CDPL FEST 38 - 5 ani de CDPL, 5 ani de „Literatura română scrie pe mine!”: aniversare cu Ioan Es. Pop, Nora Iuga, Mihail Vakulovski, Florina Pîrjol, Ionelia Cristea, Dumitru Vlad, Cătălina Bălan.

August 2010 – se lansa pe piața editorială din România o editură neconvențională, atipică: Editura Casa de pariuri literare (CDPL), proiect independent, făcut în timpul liber, care își dorea să încurajeze literatura română, pe cea tânără, debutantă îndeosebi, indiferent de genul literar abordat, fără a neglija însă nici posibilităţile de editare sau reeditare a unor autori contemporani mai mult sau mai puţin consacraţi. 

August 2015 – CDPL împlinește 5 ani de existență, 5 ani în care sloganul „Literatura română scrie pe mine!” a căpătat din ce în ce mai mult sens și amploare. Așa că, la o zi după aniversarea de 3 ani a FEST-urilor CDPL, pe 1 august, celebrăm Editura Casa de pariuri literare printr-un festival aparte: CDPL FEST 38. 

„Petrecerea” CDPL începe sâmbătă, la ora 5 p.m., în Club A. Așadar, înarmați-vă cu voie bună și chef de discuții, aducem invitați faini – Ioan Es. Pop, Nora Iuga, Mihail Vakulovski, Florina Pîrjol, Ionelia Cristea, Dumitru Vlad, Cătălina Bălan –, promitem lecturi de calitate, venim cu cărți bune (și oferte pe măsură!), o echipă editorială nouă și momente deosebite. 

Recapitulăm, pe puncte și în detaliu:
Sâmbătă, 1 august 2015
Club A, București

17:00 – intro (deschiderea ediției aniversare CDPL FEST 38)

17:15 – Florina Pîrjol, interviu cu public

17:40 – Dumitru Vlad, Cătălina Bălan – lecturi în desfășurare

18:10 – lansarea volumului de interviuri „Fețe jupuite”, de Ioan Es. Pop (în prezența autorului); invitat: Cosmin Ciotloș
18:40 – Ionelia Cristea – lectură în desfășurare

19:00 – lansarea volumelor 2 și 3 „Tovarăși de cameră”, de Mihail Vakulovski 

19:30 – Nora Iuga & Ioan Es. Pop – lectură

20:00 – prezentare CDPL

20:10 – Nora Iuga ne dă în cărți și ne spune ce ne așteaptă anul acesta 

*17:00 – 20:30 – CDPL sale: pe modelul garage sale, CDPL aduce la Club A cărți noi și bune și, la fiecare volum cumpărat, îți dăm o carte gratuită (la alegere, în limita stocului disponibil). Noi zicem că e de neratat!
Pagina event-ului de Facebook, unde veți regăsi informații suplimentare despre invitați și altele, aici (link). 

Săptămâna aniversară CDPL

Săptămâna noastră aniversară începe de marți (28 iulie) – pentru că, unde nu-s trei ceasuri rele, pot fi mai multe evenimente care să pună CDPL-ul pe harta lumii editoriale – și ține până luni, 3 august 2015. 
Așadar, 7 zile cu specific diferit, pentru a marca primii 5 ani de CDPL.

28 iulie: vizionarea documentarului CDPL STORY – punem la liber, timp de o săptămână, documentarul despre mica editură Casa de pariuri literare, spusă de cei doi fondatori și prietenii lor (autori sau critici literari, scriitori invitați la diverse evenimente). Nu-l ratați!
29 iulie – e-books: campanie de reduceri pe elefant.ro 
30 iulie – noutăţile editoriale ale verii pe site
31 iulie – CDPL FEST 37, 3 ani de festuri + CDPL sale
1 august - CDPL FEST 38, 5 ani de CDPL + CDPL sale
2 august - mesaje aniversare pentru CDPL
3 august - o incursiune prin arhiva media CDPL
Fiți cu ochii pe pagina de Facebook a editurii pentru a afla primii detaliile cu privire la suprizele săptămânii aniversare CDPL!

Despre Editura Casa de pariuri literare (CDPL) 
Susţinută din pasiune, iar nu din raţiuni economice, întreţinută din resurse financiare proprii sau cu sprijinul autorilor şi prin efort consecvent, Editura Casa de pariuri literare îşi propune a fi o cale de impulsionare a literaturii române, potrivit sloganului „Literatura română scrie pe mine!“. CDPL nu e o afacere, ci e o formă de a recunoaște că literatura poate deveni utilă tuturor categoriilor de public.

Casa de pariuri literare vine din experienţa underground (colecții gratuite, realizate între 1997-2009 pentru a ajuta tinerii scriitori aflați la începuturile lor), bifează etapele caracteristice unei dezvoltări echilibrate şi pune accent pe calitate şi competiţie.

CDPL.RO include: o pagină de autor cu prezentarea acestuia, unde este cazul – o mostră de text în lectura autorului (într-o scurtă înregistrare video), prezentarea cărţii, posibilitatea de a descărca coperta unui volum în diferite formate digitale şi răsfoirea primelor pagini din carte. Site-ul conţine şi o secţiune de interviuri cu autorii şi oferă acces la fotografii cu aceştia. Apariţiile editoriale sunt semnalate printr-o platformă profesionistă de trimitere a newsletterelor şi prin intermediul paginii noastre de pe Facebook.

Din punct de vedere tehnic, editura se remarcă prin fine tehnici DTP (tehnoredactare, grafică, un raport cât mai bun tipar / preţ final de vânzare) şi printr-un site funcţional.
Distribuţia cărţilor este asigurată prin intermediul librăriilor partenere din Bucureşti, dar şi din provincie.
În materie de statistici, proiectul a propus câteva elemente clare:

Deschiderea spre documentare literare – CDPL.DOC produce documentare cu scriitori români. Câteva titluri: Sânge albastru (Angela Marinescu), regia Mariana Baciu, 2012; CDPL STORY (regia Vlad Rotaru, 2014, selecționat la ASTRA FILM FESTIVAL, octombrie 2014, secțiunea România); Aici Nora Iuga (regia Vlad Rotaru, 2014, premiu pentru imagine la Docuartfest, București, octombrie 2014), Keful celor de la Tiuk! (regia Vlad Rotaru, nominalizare la Festivalul Internaţional de Film Cronograf – Chişinău);

Realizarea unui festival al editurii (CDPL FEST, din iulie 2012), în care să se pună accent nu doar pe titlurile editate, ci pe întregul fenomen literar (istoria publicaţiilor, editurilor, interviuri cu public, probleme concrete, dezbateri, campanii, lecturi cu bilet de intrare, acţiuni caritabile);

Construirea unei arhive (canalul Youtube) – din septembrie 2013, CDPL și-a lansat propriul canal de YouTube, unde sunt încărcate săptămânal 3-5 materiale video reprezentative (lansări, lecturi, rubrici specifice).

De asemenea, editura a propus primul PR-Junior, la propriu – Cătălina Bălan, 17 ani la data aceea – și a primit premiul pentru Best New Entry editorial la Gala excelenței editoriale, BUN DE TIPAR (2012) şi Premiul Tiuk pentru cea mai profi nouă editură pentru anul 2010.

Adresa