• „La séduction: s’aimer un peu pour plaire beaucoup” - Yves Saint-Laurent

Cărturești sărbătorește Ziua Cărții cu o carte în dar

Cărturești sărbătorește Ziua Cărții cu o carte în dar

De 19 ani încoace, la iniţiativa UNESCO, cartea şi lectură sunt sărbătorite în lume, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, în dată de 23 aprilie. Data de 23 aprilie este una simbolică pentru literatură lumii: în această zi, în 1616 se stingeau din viaţă Cervantes si Shakespeare. De fapt, sărbătoarea de acum a pornit în Catalonia, unde comemorarea morţii lui Cervantes a fost cuplată de librari cu ziua tradiţională de Şanţ Jordi (Sfântul Gheorghe), cunoscută şi că Ziua Trandafirului, în timpul căreia se fac mici daruri. Aşa s-a ajuns că pe această dată, în Spania, pentru fiecare carte cumpărată, cititorul să primească un trandafir.

Când ai rafturile pline de sărbătorite, o zi e prea puţin. Nici nu ştim cum să le evidenţiem pe fiecare, să le scoatem în faţă, să le facem mai arătoase. E ziua lor şi fiecare carte în parte îşi aşteaptă oaspeţii, cât se poate de pregătite! Probabil că într-un astfel de context ar fi fost ideal să avem câte un librar pentru fiecare titlu!

Şi pentru că nu poate există o sărbătoare a cărţii fără să fie celebraţi şi cititorii ei, în data de 23 aprilie Librăriile Cărturești oferă la orice achiziţie care conţine cel puţin o carte, un volum la alegere dintr-o selecţie de titluri captivante din diferite domenii.

Această promoție are loc în:

    Cărturești Carusel
    Floreasca
    AFI Ploiești
    Nord – Băneasa Shopping City
    Iaşi – Palas
    AFI București
    Arad
    Braşov
    Quinet
    Verona
    Cluj
    Constanţa
    Iaşi – Iulius Mall
    Timişoara – Mercy
    Timişoara – Iulius Mall
    Suceava

 

Adresa