• „Unde-i multă ezitare e greu de ştiut momentul potrivit” - Pindar

Camelia Carmen Cavadia, librar pentru o zi

Camelia Carmen Cavadia, librar pentru o zi

Camelia Carmen Cavadia, omul din spatele proiectului „Cărți cu suflet” și autoarea romanului Vina, devine librar pentru o zi în prima săptămână a lunii noiembrie la Librăria Bizantină. Miercuri, 4 noiembrie, începând cu ora 19:00, ea ne va vorbi despre cărțile care ne însuflețesc și ne fac să înțelegem viața la adevărata ei intensitate. 

Chiar înainte de a începe „rezidențiatul” de librar, ea înțelege deja destul de bine ce presupune această meserie veche: „De multe ori ne este greu să ne alegem lecturi și mereu ne întrebăm colegii, prietenii ce-au mai citit. Eu una, întotdeauna când am dat peste o carte care mi-a plăcut, le-am spus imediat prietenilor despre ea, am recomandat-o, am promovat-o cât am putut, cum m-am priceput. Iar dacă unora s-a întâmplat să le placă, m-am bucurat ca și când aș fi scris-o eu.” (Camelia Carmen Cavadia)

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în 2014 și a reunit nume grele ale sferei culturale românești, într-un efort de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate în fața iureșului revoluției digitale. Mai bine de 20 de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Adresa