• „Trebuie să devenim tari fără să ne pierdem tandreţea” - Che Guevara

Books, tea & more. „Viața nemuritoare a Henriettei Lacks”

Books, tea & more. „Viața nemuritoare a Henriettei Lacks”

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Ștefan, realizat în parteneriat cu Lente (strada Arcului nr. 8, în apropierea bisericii Armenească) și Libris (ne facem timp pentru lectură!).
#RespectYourself

Ediția nr. 52: marți, 25 septembrie 2018, ora 18:30. 
Cartea despre care vom discuta este Viața nemuritoare a Henriettei Lacks, semnată de Rebecca Skloot (Editura Publica, traducere din engleză de Silvia Dumitrache).
Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face exclusiv prin intermediul unei rezervări la: clubdecarte3@gmail.com

DESPRE CARTE:
Doctorii i-au prelevat celule fără să îi ceară voie. Iar aceste celule – numite HeLa – n-au murit niciodată. Mai mult, au provocat o revoluție în medicină și au stat la baza unei industrii de milioane de dolari. După 20 de ani, copiii ei au aflat adevărul. Și viețile lor s-au schimbat fundamental.

O chema Henrietta Lacks, dar oamenii de știință au cunoscut-o sub numele de HeLa. A fost o femeie săracă, de culoare, care a cultivat tutun, iar celulele ei – recoltate fără ca ea să știe, în 1951 – au devenit unul dintre cele mai importante instrumente în cercetarea medicală, vitale pentru dezvoltarea vaccinului contra poliomielitei, pentru studiile asupra clonării, cartografierea genomului uman, fertilizarea in vitro și multe altele. Celulele Henriettei au fost cumpărate și vândute în milioane de doze, dar, cu toate acestea, ea a rămas un personaj aproape necunoscut. 

Adresa