• „Cine nu-şi cunoaşte preţul, nu-l cunoaşte nici pe al altuia” - proverb armean

Books, tea & more. „Povestea slujitoarei”, de Margaret Atwood

Books, tea & more. „Povestea slujitoarei”, de Margaret Atwood

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Ștefan, realizat în parteneriat cu Lente&cafea (strada Arcului nr. 8, în apropierea bisericii Armenească).

Ediția nr. 45:marți, 6 martie 2018, ora 18:30. Cartea despre care vom discuta este Povestea slujitoarei, semnată de Margaret Atwood, și publicată de Editura Art, în traducerea din limba engleză a Dianei Marin-Caea. 

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face exclusiv prin intermediul unei rezervări la: clubdecarte3@gmail.com

DESPRE CARTE:
Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generație. Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduiește să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, și chiar de către cei care le-au instaurat. 

Povestea Slujitoarei este o distopie sumbră și un roman răscolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene. 

„Acest roman vizionar, în care Dumnezeu şi Guvernul şi-au unit forţele iar America e condusă în chip de Teocraţie puritană, poate fi luat drept un volum care-i ţine companie romanului lui Orwell 1984 – drept reversul lui, de fapt. Îţi dă la fel de mulţi fiori descriind variatele experiențe ale unei vieți trăite sub o tiranie; evocă aceeaşi oroare în timp ce inteligenţa lui caustică te face să zâmbeşti.” – E.L. Doctorow

„Atwood aruncă o privire în unele dintre cele mai întunecate, secrete și, în mod ciudat, erotice colțuri ale minților noastre – iar rezultatul este un avertisment răscolitor, fascinant și scris cu măiestrie.” – Toronto Sun

Adresa