• „Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei” - John Fowles

Books, tea & more. Manuscrisul fanariot

Books, tea & more. Manuscrisul fanariot

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Stancu, realizat în parteneriat cu Lente&cafea (strada Arcului nr. 8, în apropierea bisericii Armenească).

Ediția nr. 38: miercuri, 28 iunie 2017, ora 18:30. Cartea despre care vom discuta este Manuscrisul fanariot, semnată de Doina Ruști, publicată de Editura Polirom.
Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face exclusiv prin intermediul unei rezervări la: clubdecarte3@gmail.com

DESPRE CARTE:
Manuscrisul fanariot este o carte fastuoasă, de o senzualitate molipsitoare. Este un poem închinat Bucureștiului fanariot, o urbe, sau mai bine zis o încropeală urbană, care se leagănă zi si noapte în ritmul moleșitor al manelelor, cufundată în fumul ciubucelor, în superstiții, zvonuri și magice arome orientale, și care se lasă asaltată în răstimpuri de frenezii endemice și fără obiect, de tristeți grele și melancolii fără nume.
Daca ar fi atât și tot ar fi de-ajuns.
Dar povestea despre o iubire imposibilă și care sfarmă cutumele, pe care ne-o spune, sprijinită pe documente și cu talentu-i bine cunoscut, Doina Ruști, ridică perdeaua de pe o lume cu obiceiuri, relații private nemiloase, comportamente surprinzătoare și habitudini stranii care îl aruncă în perplexitate chiar și pe criticul cu bune cunoștinte istorice.” (Eugen Negrici)

Adresa