• „Nu poți avea o viziune perfectă despre cum trebuie să fie viața” - Alexandru Paleologu

Books, tea & more. Luminătorii

Books, tea & more. Luminătorii

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Stancu, realizat în parteneriat cu Lente&cafea (strada Arcului nr. 8, în apropierea bisericii Armenească).

Ediția nr. 44: miercuri, 31 ianuarie 2018, ora 18:30. 

Cartea despre care vom discuta este Luminătorii, semnată de Eleanor Catton, și publicată de Editura Art, în traducerea din limba engleză a Irinei Negrea. Romanul a fost recompensat cu Man Booker Prize 2013.

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face exclusiv prin intermediul unei rezervări la: clubdecarte3@gmail.com

DESPRE CARTE:
„Un roman cu o structură monumentală și o intrigă complexă, în care personajele ni se dezvăluie sub influenţa cerului plin de stele.”

În anul 1866, avocatul Walter Moody părăseşte Insulele Britanice plănuind să se alăture căutătorilor de aur din Noua Zeelandă. După ce este martorul unei întâmplări neobișnuite şi înfricoşătoare petrecute pe mare, tânărul ajunge din întâmplare în mijlocul unei reuniuni secrete, în care doisprezece bărbaţi încearcă să descâlcească misterul morţii unui pustnic, al averii colosale descoperite în coliba acestuia şi al tentativei de suicid a unei târfe. Moody este invitat să asculte întâmplările, iar din acest moment destinul lui se schimbă, împletindu-se cu cel al locuitorilor din orașul Hokitika.

Structurându-și romanul astfel încât să reflecte simbioza dintre protagoniștii cărții și mișcările aștrilor, Eleanor Catton creează în Luminătorii o poveste captivantă, în care psihicul uman este analizat cu umor și ironie detașată.”

„Acest roman de excepţie, scris cu inteligenţă incisivă, o plasează pe Catton printre cele mai strălucitoare stele de pe firmamentul literaturii universale.“ Bookseller

„Dialogul tăios, umorul revigorant şi viziunea impresionantă a autoarei fac din această carte o capodoperă.“ Daily Telegraph

„Fiecare propoziţie din Luminătorii denotă măiestrie, iar suspansul din finalul fiecărui capitol te face să tânjeşti ca povestea să meargă mai departe.“ Guardian

Adresa