• „Mirarea care generează filozofia este că tu nu ești tu, că există în noi înșine ceva mai adânc decât noi înșine” - Constantin Noica

Books, tea & more, „Jumătate de soare galben”

Books, tea & more, „Jumătate de soare galben”

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Stancu, realizat în parteneriat cu Ceainăria Infinitea.

Ediția nr. 18: miercuri, 29 iulie 2015, ora 18:30. Cartea despre care vom discuta este Jumătate de soare galben, de Chimamanda Ngozi Adichie, publicată de Editura Rao. Romanul este distins cu premiul Orange Broadband, în 2007. Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face doar prin intermediul unei rezervări la: pr@infinitea.ro. Costul evenimentului: 30 lei (include ceai și cookies).

„Cartea urmăreşte destinele câtorva personaje în anii '60, înainte de formarea Biafrei şi până la pierderea războiului. Este structurată în patru părţi care alternează: începutul anilor '60 / sfârşitul anilor '60. Întâmplările prin care trec personajele nu sunt ieşite din comun (dar nicidecum lipsite de interes), ci sunt doar un prilej pentru o adevărată lecţie de istorie, un suport pentru ca cititorul să poată urmări evoluţia războiului. Antiteză totală între cele două perioade de timp. Începutul anilor '60 cu mese copioase în casa unui profesor universitar, discuţii elevate, mâncăruri şi băuturi fine (am impresia că bucătăria nigeriană este foarte interesantă), mari bogătaşi cu slugi. Sfârşitul anilor '60 cu foamete cruntă, cu moarte pretutindeni, cu sărăcie la limita disperării. O carte ce impresionează atât prin descrierea celor întâmplate cât şi prin forţa cu care această tânără autoare pune totul în scenă. Dacă continuă tot aşa, peste vreo 30 de ani este posibil ca această Chimamanda Ngozi să aducă un nou Nobel pentru literatura Nigeriei.”

Adresa