• „He cometido el peor pecado que uno puede cometer… no he sido feliz” - Jorge Luis Borges

Books, tea & more. Ianuarie 2015: „Cartea de gramatică interioară”

Books, tea & more. Ianuarie 2015: „Cartea de gramatică interioară”

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Stancu, realizat în parteneriat cu Ceainăria Infinitea.

Ediția nr. 12: marți, 27 ianuarie 2015, ora 18:30. Cartea despre care vom discuta este Cartea de gramatică interioară, de David Grossman, publicată de Editura Univers.

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea. Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face doar prin intermediul unei rezervări la: pr@infinitea.ro

Costul evenimentului: 30 lei (include ceai și cookies).

DESPRE CARTE:
„Romanul lui David Grossman este despre un copil de zece ani care are mintea unui om de o sută de ani. Romanul este despre un copil care are mintea inocenta ca a unui bebeluș. Cartea aceasta este despre un copil hiperinteligent și hipersensibil, care privește cu mila nesfârșită un fluture aruncat în plasa unui păianjen. Cartea aceasta este despre copilul care aruncă fluturele în plasa păianjenului. Este despre un băiat în creștere care nu crește, închis timp de trei ani și jumătate în același corp de copil, în aceleași haine care nu-i rămân mici, în aceiași pantofi cu un număr mai mare. Cartea de gramatică interioară este despre loialitatea nemărginită în prietenie și despre trădarea prieteniei. Este un roman despre înspăimântătoarea inocență a unui copil și despre obscenitatea la fel de terifiantă care-i tulbură gândurile. Este cartea unei adolescente în conflict cu o mamă care o umilește tot timpul și îi dezvăluie răsunător toate defectele și slăbiciunile. Este cartea unei mame puternice și dure ca o stâncă, șovăitoare și chinuită de grija copiilor ei.
Este cartea unei bătrâne cu chipul neted ca al unei păpuși de porțelan, care se încăpățânează să nu moară, deși familia ei a obosit să o îngrijească. Este cartea unui tată uriaș și vesel, ocrotitor, blând și drept ca Dumnezeu din ceruri. Este cartea unui tată nepăsător, nedrept și răzbunător. Este o carte despre tine, Cititorule, oriunde ai fi.” (Editura Univers)

Ce spun organizatoarele despre Books, tea & more?

IRINA MARKOVITS:
„Cred că în ADN-ul meu se amestecă rafturile de cărți cu umerașele de haine. Mai am și acum – ascunsă pe undeva, pe un raft – prima ediție din “Legendele Olimpului”: tocită, cu pagini “cu urechi”, dar știută din scoarță în scoarță. În bibliotecile mele stau și cărți despre istoria modei și a costumului, enorm de multă beletristică (cele două biblioteci au devenit neîncăpătoare, cărțile acum se înghesuie pe pervazurile ferestrelor, stau turnuri lângă noptiera și înlocuiesc o măsuță de cafea), câteva albume de fotografie, altele despre pictura flamandă, apartamente pariziene boeme și vile romantice din Toscana.
Dacă nu aș lucra în industria modei, aș deschide o cafenea-ciocolaterie-ceainărie-librărie cu program non-stop, din care lumea să nu mai plece. Ar fi o variantă lumească a Paradisului lui Borges, în combinație cu ciocolateria Juliettei Binoche… ! Până atunci însă mi-ar plăcea să ne întâlnim la Infinitea, o dată pe lună, la clubul de lectură.” 

VERONICA STANCU
„Dacă am ajuns să visez biblioteci pe malul mării și faptul că pregăteam o lasare de carte pentru dragul de Nichita Stănescu (și vorbeam cu el la telefon!), atunci cred că am repere pentru nevoia mea organică de cuvânt.
În iureșul în care trăiesc, cred că am un singur regret autentic: absența timpului de altădată pentru lectură. Clubul Books, tea & more încearcă să îmi îndulcească acest regret, ceea ce va doresc și vouă, celor care vă propuneți să citiți mai mult!” 


Vă invităm să vă alăturați discuției noastre și să petrecem împreună două ore magice pe tărâmul lecturii!

Irina & Veronica

Adresa