• „The only way to do it, is to do it” - Merce Cunningham

Books, tea & more. „Contează pe mine”, de Serge Joncour

Books, tea & more. „Contează pe mine”, de Serge Joncour

Vorbești despre ceea ce citești? 

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Ștefan, realizat în parteneriat cu Lente&cafea (strada Arcului nr. 8, în apropierea bisericii Armenească).

Ediția nr. 48: marți, 22 mai 2018, ora 18:30. 

Cartea despre care vom discuta este Contează pe mine, semnată de Serge Joncour, și publicată de Editura Polirom. Traducere din limba franceză de Mădălin Roşioru.

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face exclusiv prin intermediul unei rezervări la: clubdecarte3@gmail.com

DESPRE CARTE:
Cel mai bun roman francez al anului 2016 pe lista revistei Lire 
Prix Interallié 2016

Contează pe mine, cel mai recent roman al lui Serge Joncour, distins chiar în anul apariţiei cu Prix Interallié, urmăreşte fascinanta poveste de iubire ce se înfiripă între doi tineri care locuiesc în acelaşi imobil parizian. Aurore, o stilistă deja cunoscută, şi Ludovic, un fermier convertit în recuperator de datorii, par să nu aibă absolut nimic în comun. Însă o întâmplare stranie îi leagă pe neaşteptate: în curtea imobilului se pripăşesc nişte corbi care pe ea o îngrozesc şi de care el o ajută să scape. Între cei doi se înfiripă o complicitate fermecătoare, ce se preschimbă încetul cu încetul în iubire. Romanul surprinde cu subtilitate ciocnirea violentă dintre lumea contemporană şi universul intim, dintre spaţiul urban şi cel rural, dintre solidaritate şi egoism, pe fundalul dereglării generale a societăţii, unde iubirea pare să fie, în cele din urmă, singurul mod de a supravieţui. 

„Serge Joncour, un scriitor fascinant şi abil, ştie ca nimeni altul să evoce viaţa contemporană şi neajunsurile ei, fricile celor din jur şi frumuseţea sufletelor. El descrie vertijul dragostei şi puterea aparenţelor fără să ridice glasul, păstrând o strălucire a frazei care lasă povestea să alunece de la zâmbet la lacrimi. Comedia umană nu are niciun secret pentru el.” (Télérama) 

„Un roman formidabil construit din întâlnirea a două suflete singuratice, o poveste minunat scrisă, de o sensibilitate rară.” (L’Express)

Contează pe mine, de Serge Joncour, este cea mai frumoasă poveste de dragoste a sezonului literar francez 2016, istoria a doi oameni care, deşi nu au nimic în comun, ajung să se îmblânzească unul pe altul.” (Rtl.fr)

Adresa