• „Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemănarea dintre ei” - John Fowles

Books, tea & more – Club de carte lunar. „Eleganța ariciului”, Muriel Barbery

Books, tea & more – Club de carte lunar. „Eleganța ariciului”, Muriel Barbery

Ediția nr. 9 a clubului de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Stancu, în parteneriat cu Ceainăria Infinitea, va avea loc marți, 21 octombrie 2014, ora 18:30. 

Cartea despre care vom discuta este Eleganța ariciului, de Muriel Barbery.

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea (disponibilă pe www.nemira.ro). Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face doar prin intermediul unei rezervări la: pr@infinitea.ro. Costul evenimentului: 30 lei (include ceai și cookies).

Ce spun organizatoarele despre Books, tea & more?

Cred că în ADN-ul meu se amestecă rafturile de cărți cu umerașele de haine. Mai am și acum – ascunsă pe undeva, pe un raft – prima ediție din “Legendele Olimpului”: tocită, cu pagini “cu urechi”, dar știută din scoarță în scoarță.
În bibliotecile mele stau și cărți despre istoria modei și a costumului, enorm de multă beletristică (cele două biblioteci au devenit neîncăpătoare, cărțile acum se înghesuie pe pervazurile ferestrelor, stau turnuri lângă noptiera și înlocuiesc o măsuță de cafea), câteva albume de fotografie, altele despre pictura flamandă, apartamente pariziene boeme și vile romantice din Toscana.
Dacă nu aș lucra în industria modei, aș deschide o cafenea-ciocolaterie-ceainărie-librărie cu program non-stop, din care lumea să nu mai plece. Ar fi o variantă lumească a Paradisului lui Borges, în combinație cu ciocolateria Juliettei Binoche… ! Până atunci însă mi-ar plăcea să ne întâlnim la Infinitea, o dată pe lună, la clubul de lectură.
- Irina Markovits

Dacă am ajuns să visez biblioteci pe malul mării și faptul că pregăteam o lasare de carte pentru dragul de Nichita Stănescu (și vorbeam cu el la telefon!), atunci cred că am repere pentru nevoia mea organică de cuvânt.
În iureșul în care trăiesc, cred că am un singur regret autentic: absența timpului de altădată pentru lectură. Clubul Books, tea & more încearcă să îmi îndulcească acest regret, ceea ce va doresc și vouă, celor care vă propuneți să citiți mai mult!
- Veronica Stancu

 

Adresa