• „Oamenii vor să afle răspunsuri pe căi cât mai comode, dar nu există drumuri pentru regi, cunoașterea trebuie plătită” - Solomon Marcus

Bibliobibuli: prima întâlnire a clubului de carte Cărturești

Bibliobibuli: prima întâlnire a clubului de carte Cărturești

Marți, 26 martie, de la ora 18:30, deschidem primul club de carte Cărturești cu romanul O viață de om, de Robert Seethaler.

Bibliobibulii* se întâlnesc o dată pe lună în Cărturești Verona pentru a discuta despre o carte: ce le-a plăcut și ce nu, ce ingrediente au lipsit sau dacă autorul a găsit rețeta perfectă. În meniu avem ficțiunea ca fel principal, dar ocazional servim și alte feluri literare. Plus un pahar cu vin, o cafea sau un ceai, pentru a digera mai bine ce am citit.

*Cum, n-ați auzit de bibliobibuli? Este un termen inventat de umoristul american H. L. Mencken pentru a-i desemna pe oamenii care citesc prea mult. 

Căutăm bibliobibuli pentru a ne completa cercul de lectură. Ești bibliobibulul potrivit dacă:
- literatura face parte din dieta ta săptămânală;
- încerci să ieși din zona de confort a bibliotecii de-acasă;
- poți asculta păreri diferite de ale tale fără să-ți iasă flăcări pe nas;
- ești cititor responsabil și duci lectura până la capăt, ba uneori iei și notițe.

Nu-ți face griji dacă ești timid, bibliobibulii nu se mănâncă între ei, ba chiar încearcă să-și facă viața cât mai plăcută unii altora. Au mintea deschisă, sunt curioși și prietenoși, știu să asculte, se încurajează la vorbă și își doresc să înțeleagă cât mai bine ceea ce au citit. 

Gazda întâlnirilor este Ema Cojocaru, povestitoare la lecturile-emei.blogspot.com, fotograf profesionist și, bineînțeles, bibliobibul.

Bibliobibulii doritori sunt rugați să trimită un email la adresa inscrieri@carturesti.net, pentru a-și asigura un scaun la masa de lectură. Participarea este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Sunt bineveniți și cei care subliniază direct pe carte, îndoaie colțurile sau decupează citate pentru a le înrăma.

Adresa