• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

„Băiuţeii”: cartea discutată la Pop-up Stories Club cu fraţii de la Robin and the Backstabbers

„Băiuţeii”: cartea discutată la Pop-up Stories Club cu fraţii de la Robin and the Backstabbers

Cartea aleasă pentru a doua întâlnire a clubului de lectură este Băiuţeii, de Filip Florian şi Matei Florian, iar invitaţii cu care vom vorbi pornind de la ea sunt Robin Proca şi Vladimir Proca, de la Robin and the Backstabbers. Pop-up Stories Club are loc marţi, 12 mai 2015, de la 19:00, în mansarda Lente din str. Arcului nr 8, Bucureşti. Intrarea e 20 lei, dar gratuită pentru studenţi.

De data asta, e clar, ne-nvârtim în jurul fraţilor. Fraţii muzicieni îi citesc pe fraţii scriitori înainte de întâlnire. Spectatorii o pot face înainte sau după, până la urmă important e să se întâmple, treaba noastră e să le facem poftă de citit. Mai ales că ediţia nouă, din colecţia Top 10+ a editurii Polirom, are un preţ foarte mic.

De ce a ales moderatoarea Georgiana Şerban tocmai Băiuţeii? „Vine vara, aşa că fără să vrem ne gândim cu nostalgie la vacanţa de vară. Raţele şi vânătorii, miuţa, 1-2-3 la perete stai, maţele încurcate, acadele, bomboane, răzbunări sau idile ne revin în minte şi ni se face dor de ele, fiindcă au gust de libertate. Am ales Băiuţeii pentru această ediţie a clubului de lectură ca să începem vara cu avânt, cu poftă de joacă şi prietenie. Ca între fraţi”.

Scopurile clubului de lectură sunt promovarea cărţilor de ficţiune scrise de autori români în viaţă şi promovarea ficţiunii ca generator de întrebări. Clubul va avea întâlniri lunare cu un public care e obişnuit să citească mai degrabă non-ficţiune, să citească pentru a învăţa sau a afla lucruri din zonele de interes. Clubul îşi propune să apropie acest public de ficţiune printr-o discuţie despre povestea şi ideile din cărţi.

Pentru participare, curioşii sunt invitaţi să se înscrie cu un mail la salut at revistadepovestiri.ro, cu subiectul „Pop-up Stories Club”, până pe 10 mai 2015. Spuneţi-ne o carte recentă despre care aţi vorbit cu un prieten (fie că aţi citit-o voi, fie că a citit-o el, fie că n-aţi citit-o niciunul). Ce v-a făcut să vorbiţi despre ea? 2-3 rânduri sunt suficiente. Mai multe detalii pe pagina clubului. Alăturaţi-vă evenimentului pe Facebook pentru noutăţi.

Pop-up Stories Club e un proiect creat de Revista de Povestiri în parteneriat cu Student din Provincie şi cu Georgiana Şerban. Clubul vă aşteaptă la întâlniri şi mai aşteaptă şi feedbackul vostru post-eveniment. Dacă vreţi să ascultaţi înregistrarea audio a primei întâlniri, o puteţi face aici.

Adresa