• „Cine fuge de suferință, matematic ratează fericirea” - Alexandru Paleologu

Ascultându-l pe Ivan, în tihnă

Ascultându-l pe Ivan, în tihnă

Marţi, 15 decembrie, de la ora 19:00 ne strângem la şezătoare în Café Verona. Povestim despre locuri şi aşezări, despre datini şi meşteşuguri, despre ape şi vâslit, despre porturi şi tradiţii. Împreună cu Ivan Patzaichin, Vintilă Mihăilescu şi Teodor Frolu facem o adunare de taină să depănăm despre toate cele strânse în mândra carte, Ascultându-l pe Ivan.

Vă aşteptăm cu inima deschisă, dragi oaspeţi!

Ascultându-l pe Ivan
La aniversarea publică a lui Ivan Patzaichin cu ocazia împlinirii vîrstei de 65 de ani, o persoană din public mărturisea: Nu ştiu cum să spun, are ceva de... de suveran, asta a fost impresia mea de prima dată cînd l-am văzut! Unul dintre cei mai mari campioni din istoria sportului românesc, Ivan Patzaichin a rămas și unul dintre cei mai modești și, în același timp, mai implicați civic sportivi din România. Cunoscut pentru performanțele sale, Patzaichin este mai puțin cunoscut ca om și cu atît mai puțin ca model moral. „Toată lumea mă știe de cînd eram acolo, sus, pe podium, dar nimeni nu știe că am pornit totdeauna cu stângul!” – mărturisește Ivan Patzaichin în privat.

Concepută ca documentar antropologic, cartea îl are autor de text pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta l-a urmat pe Ivan Patzaichin timp de câteva luni în activitățile sale actuale și, cu bine-cunoscutu-i condei, pune în cuvinte povestea personalității lui Ivan.

Ascultîndu-l pe Ivan nu își propune doar să amintească tinerelor generații performanțele unui mare sportiv, ci mai ales să prezinte tuturor această voință suverană de a duce la bun sfîrșit tot ceea ce a „început cu stângul”.

Portretul campionului Ivan Patzaichin va fi realizat, așadar, nu ca retrospectivă a unei cariere augurale, ci ca viață privită dinspre prezentul activ, dedicat unui beneficiu social de perspectivă: transformarea Deltei Dunării în regina ecoturismului european, cum îi place lui însuși să își numească, simplu, motivul pentru care se dedică antreprenoriatului social.

Adresa