• „Toți bărbații fac greșeli, doar că cei însurați află mai repede că le-au făcut” - Red Skelton

Andrew Nicoll vine în România la invitația Editurilor ALL

Andrew Nicoll vine în România la invitația Editurilor ALL

Andrew Nicoll: „Vreau să trăiesc într-o lume în care romanele sunt ca un dans, nu ca un meci de box.”

Andrew Nicoll, autorul romanelor Daca citeşti asta înseamnă că am murit și A fost odată ca niciodată, vine pentru prima dată în România în perioada 20-22 noiembrie. Pe parcursul vizitei sale, autorul va participa la întâlniri cu cititorii, bloggerii și presa, în cadrul unui program organizat de Editura ALLFA, parte a Editurilor ALL.

Joi, 20 noiembrie

ora 16.00 – întâlnire cu studenţii Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti

ora 18.30 – întălnire cu bloggerii la Cafe Verona (str. Arthur Verona, 13-15)
Gazda evenimentul va fi Dragoş Butuzea, http://chestiilivresti.blogspot.ro/ 
 

Vineri, 21 noiembrie 

ora 14.00 – lansare şi sesiune de autografe la Librăria Șt.O.Iosif, Braşov

 

Sâmbătă, 22 noiembrie

ora 13.00 – lansare şi sesiune de autografe, Târgul de carte Gaudeamus

Invitaţi: Liana Stanciu (Arte, carte şi capricii, TVR2), Alina Vîlcan (Redactor coordonator The One), Laura Câlţea (www.lauracaltea.ro, Blogul unei cititoare de cursă lungă), Viorel Zaicu 

 

Andrew Nicoll a acordat deja câteva interviuri presei și bloggerilor români: Interviu Andrew Nicoll: „Mi-am trăit întreaga viață cu un respect aproape religios pentru puterea cărților” (Jovi Ene, Filme-Cărți); Andrew Nicoll: „Vreau să trăiesc într-o lume în care romanele sunt ca un dans, nu ca un meci de box” (Ruxandra Câmpeanu, Ziarul financiar); Un interviu cu Andrew Nicoll: „Dacă vreți să știți cum se citesc cărțile, ar trebui să scrieți o carte” (Irina Bartolomeu, WebCultura)

 

Despre autor:

Născut în 1962 la Dundee, în Scoţia, Andrew Nicoll a fost silvicultor înainte să-şi facă o carieră în jurnalism. În prezent scrie articole politice pentru The Sun. A publicat proză scurtă în numeroase reviste, printre care şi New Writing Scotland, iar în 2008 şi-a făcut debutul editorial cu romanul The Good Mayor. Distins cu Premiul Saltire pentru cel mai bun roman de debut al anului şi tradus în douăzeci de limbi, The Good Mayor l-a impus pe Andrew Nicoll în lumea literelor şi a fost urmat de alte două romane: The Love and Death of Caterina (2011) şi Dacă citeşti asta înseamnă că am murit (If You’re Reading This, I’m Already Dead, 2012; ALLFA, 2013).

Despre cărţi:
A fost odată ca niciodată 

Bunul Tibo Krovic este de douăzeci de ani primarul orașului Punct, făcând cinste concetățenilor săi printr-un rar simț al dreptății. Dar până și ireproșabilul primar ascunde un secret compromițător – adesea își petrece timpul culcat pe podea, admirând prin crăpătura ușii picioarele senzualei sale secretare, Agathe Stopak. Asta pentru că bunul primar este îndrăgostit. Nici Agathe, neconsolată prizonieră a unei căsnicii nefericite, nu îl privește pe Tibo cu ochi răi. Singurul obstacol în calea fericirii lor este onoarea neștirbită a lui Krovic. Parcă exasperate de inerția lui, forțele supranaturale se hotărăsc să intervină și să presare peste povestea celor doi niște praf de zâne. Dar ceea ce îi așteaptă pe primar și pe secretara lui nu este nici pe departe o iubire ca-n basme.

„Un scriitor de mare talent, ghidul nostru mucalit și înțelept prin labirintul iubirii.” (The Scottish Review of Books)
„O carte care o să te facă să vrei să te îndrăgostești din nou.” (The Sun)

„Cât am așteptat un răspuns de la edituri, m-am îndoit cumplit de cartea mea. Aștepți, zi de zi, lângă cutia poștală și nu vine niciun răspuns, până când într-o zi vine, dar e «Ia mai slăbește-ne!». Teama mea cea mai mare era să nu fiu ca unul dintre tipii ăia de la concursurile de talente care-și închipuie că pot să cânte și cărora nimeni nu îndrăznește să le spună adevărul. Eu eram tipul care-și închipuia că a scris o carte. Sigur, maică-ta zice că-i grozavă, dar... De-abia când mi-am văzut romanul publicat m-am convins că am făcut un lucru bun.” (Andrew Nicoll)

Dacă citeşti asta înseamnă că am murit

La sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Otto Witte, fost acrobat de circ, stă ascuns în rulota lui, sub o ploaie de obuze, aşteptându-şi sfârşitul. Dar, cum nu vrea să moară fără a lăsa o mărturie, se hotărăşte să-şi aştearnă în scris povestea vieţii – o viaţă care numai banală nu se poate numi. Cu mulţi ani în urmă, Otto a aflat dintr-un ziar că Albania îşi caută rege. Acrobatul neamţ şi favoritul la tron seamănă ca două picături de apă. Cine ar fi crezut că un circar poate ajunge regele Albaniei, şi asta doar cu o mână de  prieteni de nădejde, o ladă de costume, o cămilă şi o pereche de mustăţi redutabile?

„Otto mi s-a întipărit în minte, râzând cu gura până la urechi.” (Big Issue)
„Nebunesc şi distractiv ca o noapte la circ.” (Daily  Record)

Adresa