• „Vous connaissez depuis longtemps ce que j'ai voulu établir, le droit de tout oser” - Paul Gauguin

Andrew Nicoll, de la jurnalism la literatură

Andrew Nicoll, de la jurnalism la literatură

În aventura sa românească, scriitorul scoțian Andrew Nicoll poposește la întâlnirea cu studenţii Facultăţilor de Litere și Jurnalism nu mai târziu de joi, 20 noiembrie 2014, ora 16.00. Cu o experiență de peste 30 de ani în presa scrisă și încredere deplină în jurnalismul de calitate, Mr. Nicoll mărturisește totodată că și-a trăit întreaga viață cu un respect aproape religios pentru puterea cărților. Romanele sale A fost odată ca niciodată și Dacă citești asta, înseamnă că am murit, publicate în România de Editura All, își deschid paginile pe Strada Fictiunii. Tema întâlnirii nu avea cum sa fie alta decât periplul surprinzător între jurnalism și literatură. 

Dacă ținem cont că Andrew Nicoll a fost pădurar înainte să îi fie descoperit accidental talentul pentru presa scrisă și că a scris literatură după ce s-a trezit în deplină criză a vârstei a doua, obținem câteva puncte de pornire inedite pentru discuția noastră.

Evenimentul va avea loc în Sala de lectură a Bibliotecii Facultăţii de Litere şi este organizat cu sprijinul Universităţii Bucureşti şi al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Andrew Nicoll a acordat deja câteva interviuri presei și bloggerilor români: Interviu Andrew Nicoll: „Mi-am trăit întreaga viață cu un respect aproape religios pentru puterea cărților” (Jovi Ene, Filme-Cărți); Andrew Nicoll: „Vreau să trăiesc într-o lume în care romanele sunt ca un dans, nu ca un meci de box” (Ruxandra Câmpeanu, Ziarul financiar); Un interviu cu Andrew Nicoll: „Dacă vreți să știți cum se citesc cărțile, ar trebui să scrieți o carte” (Irina Bartolomeu, WebCultura)

Adresa