• „…eu gândesc că frumos este ceea ce este iubit” - Sappho

Alex. Ștefănescu este Librar pentru o zi

Alex. Ștefănescu este Librar pentru o zi

S-a îndeletnicit aproape toată viața cu cititul, iar acum și-a pus în gând să încerce încă o meserie dedicată cărții. Alex. Ștefănescu, om „simpatic și critic literar”, cum însuși se intitulează, devine Librar pentru o zi la Librăria Bizantină miercuri, 25 noiembrie 2015, de la ora 19.00.

Librarul „rezident”, cunoscut în lumea literară pentru publicarea Istoriei literaturii române contemporane (1941-2000), dar și pentru alte peste 20 de titluri de critică literară și nu numai, promite o seară în care vom lua la mână cărți din cele mai alese, vom discuta despre literatura de ieri și de azi și vom pleca acasă cu un zâmbet și, poate, o nouă carte. 

„Când aveam 16 ani, accesul meu la literatură era direct: luam o carte de Eminescu sau Tolstoi din rafturile bibliotecii și o citeam. Dacă părinții mă obligau să-mi fac întâi lecțiile, citeam cartea pe ascuns, noaptea, la lumina lanternei. Dacă programul de la școală era prea încărcat, plecam de la ultimele ore cu cartea în buzunarul de la piept și mă refugiam în iarba înaltă de pe unul din dealurile din jurul Sucevei, unde lectura îmi era tulburată doar de câte o buburuză care mi se suia încet pe mână”, mărturisește Alex. Ștefănescu.

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în urmă cu un an, în noiembrie 2014, și aduce în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste 25 de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Adresa