• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Al IV-lea Atelier Philemon şi lansarea cărţii „De la Dumnezeu la zei”, de Etienne Perrot

Al IV-lea Atelier Philemon şi lansarea cărţii „De la Dumnezeu la zei”, de Etienne Perrot

Vineri, 27 martie, de la ora 19.00 Editura Nemira vă invită la cel de-al IV-lea Atelier Philemon de iniţiere jungiană. Această ediţie va pleca de la cel mai recent volum din colecţia Philemon, De la Dumnezeu la zei, semnat de Étienne Perrot.

Organizator: Lavinia Bârlogeanu, invitaţi: Camelia Boancă şi Maria Mânzat.

De data aceasta, pornind de la splendida carte a lui Etienne Perrot, De la Dumezeu la zei, vă propunem o discuţie despre viziuni şi vise transformatoare, despre comori ascunse în inconştient care, uneori, ies la lumină şi ne atrag irezistibil într-o poveste de viaţă copleşitoare. Vom încerca, împreună, să înţelegem cauzele experienţelor numinoase care provoacă schimbări atât de semnificative ale parcursului de viaţă și cum se întâmplă, efectiv, procesul schimbării, ce ghizi – interiori sau exteriori – pot să ne ofere ajutorul, cum se realizează, efectiv, aderarea omului la o familie spirituală şi în ce mod se poate realiza vindecarea cu ajutorul arhetipului.

De la Dumnezeu la zei: Alchimia, care se hrăneşte înainte de toate din vise, poartă în sine sămânţa unei flori ce ne aşază în mijlocul unui univers restaurat, în armonie şi pace. Ne aduce în faţa ochilor o cetate, cetatea omului şi în acelaşi timp cetatea lui Dumnezeu, căci scopul vieţii unui om este transformarea în zeu.

Étienne Perrot a scris o carte care nu aparţine niciunui gen şi niciunei categorii. Ea exprimă viaţa aşa cum vrea ea să se manifeste în individ, sobră şi familiară, serioasă sau plină de fantezie şi umor. Autorul ne pune în faţa unui jurnal de alchimist şi ne oferă mărturia unui om care, prin iubire, şi-a prefăcut viaţa obişnuită în existenţa celestă.

Adresa