• „Fii fericit când poţi şi suferă când trebuie” - J.W. Goethe

Despre mine

Laura Câlțea

Numele meu este Laura Câlțea, sunt pasionată de cărți, filme, fotografie, arte vizuale și călătorii, dar mai ales de cărți.

După ce, timp de trei ani, am fost profesoară de literatură română la mai multe licee din București și, apoi, pentru aproape cinci ani, am lucrat în domeniul editorial, mi-am dat seama că cel mai mult îmi place să vorbesc despre cărți.

La un moment dat cititul nu mi-a mai fost suficient și am simțit nevoia să împărtășesc și cu alții pasiunea pentru cărți, iar din această nevoie a luat naștere blogul de față.

Blogul unei cititoare de cursă lungă este un blog de carte cu recenzii și articole pe teme literare și culturale (de la film, teatru și dans, la design sau fotografie).

Este un blog personal unde îmi propun să vorbesc liber și fără pretenții despre cărți frumoase sau mai puțin frumoase, cărți bune sau cărți proaste, noutăți și articole din lumea editorială, dar și despre alte subiecte din zona culturală.

Pe scurt, despre mine. Am terminat Facultatea de Litere (Universitatea București) în 2005 cu o dublă specializare, Limba și literatura română–Știința Imaginii, apoi un masterat de studii interdisciplinare la CESI (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii), intitulat „Teoria și practica imaginii”.

În 2012 am obținut titlul de Doctor în Filologie tot la CESI, cu o lucrare despre filmul A șaptea pecete de Ingmar Bergman, intitulată „A juca sau a fi jucat. Semnificații simbolice ale jocului de șah cu moartea”. Teza a fost publicată la Editura Universității din București în 2014 cu titlul A juca sau a fi jucat: Ingmar Bergman și șahul cu moartea.

Un an mai târziu, în august 2013, am început să scriu cronică literară în LaRevista, iar în mai 2014 mi-am făcut curaj și am pornit propria aventură cu Blogul unei cititoare de cursă lungă. Din noiembrie 2014 m-am alăturat și echipei Bookaholic.