Noutăți literare 14-20 mai 2018

Noutăți literare 14-20 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 14-20 mai 2018.

Noutăți editoriale

ART

Carbon modificat, de Richard K. Morgan; Viața într-un acvariu, de Len Vlahos.

 

CARTEA COPIILOR

Ghici cât de mult te iubesc, de Sam McBratney, cu ilustrații de Anita Jeram.

 

CARTIER

Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac; Cele patru aripi ale bunicii, de Robert Șerban; Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin; Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce.  

 

CASA

Conni o ajută pe mama, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni şi bebeluşul, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni merge la dentist, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger.

 

CORINT

Regele Mihai I - loial tuturor; Tinerele Elite (vol. 1), de Marie Lu; Mihnea Vodă cel Rău. Doamna Chiajna, de Alexandru Odobescu; În natură. Jocuri și activități de explorator, de Alice James, Emily Bone.  


CURTEA VECHE

Iacării acrobați. Povestea unui vis, de Alina Bâltâc; Orice femeie poate* (împlinire afectivă şi sexuală, pentru femei singure, văduve, divorţate... chiar şi căsătorite), de David Reuben; Margareta. Portretul Reginei, de Sandra Gătejeanu–Gheorghe; Romanian Royal Journal (2017-2018), de Principele Radu al României; Un strop de eternitate, de Jacques Salomé; Stand & deliver. Cum să devii un maestru al comunicării și un orator desăvârșit, de Dale Carnegie Training; Însușiri modificate. Știința și arta meditației, de Daniel Goleman & Richard J. Davidson.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Prietenii din grădină fac pajiștea lună, de Hans-Christian Schmidt, Frauke Weldin; Împreună cu tati, de Katja Reider, Rebecca Harry; O zi cu mami, de Katja Reider, Rebecca Harry; Dezmierdări pentru cei mici.

 

HERALD

Cristalul și Calea Luminii. Sutra, Tantra și Dzogchen, de Namkhai Norbu.

 

HUMANITAS

Jurnalul unei epoci. 1926–1935. Țăranul de la Dunăre. Jurnalul unui intelectual în șomaj, de Denis de Rougemont; Jurnalul unei epoci. 1935–1936. Jurnal din Germania, de Denis de Rougemont; Jurnalul unui medic militar, 1917-1918. Cu acuarele și desene de Niculina Delavrancea-Dona, de Raul Dona; Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca, de Tatiana Niculescu; Orașul Fiarelor, de Isabel Allende; Lincoln între vieţi, de George Saunders.

 

IDEA 

Neînțelegerea. Politică și filosofie, de Jacques Rancière.

 

LITERA

De Ziua Mamei, de Graham Swift; Istoria ilustrată a românilor pentru tineri, de Ioan-Aurel Pop; Micul Zen. Rina Ursulina e furioasă!, de Louison Nielman, Thierry Manes; Micul Zen. Motoraș, un Iepuraș fără astâmpăr, de Louison Nielman, Thierry Manes; Micul Zen. Nu mi-e somn!, de Louison Nielman, Thierry Manes; Micul Zen. Mă relaxez cu Anda, Micuța Panda, de Louison Nielman, Thierry Manes.

 

NEMIRA

Alegerea celor trei (Seria „Turnul Intunecat”, partea a II-a, 2018), de Stephen King; Povestea lui Zoe (Seria „Războiul bătrânilor”, partea a IV-a), de John Scalzi; Crucea de foc, vol. 1 (Seria „Outlander”, partea a V-a), de Diana Gabaldon; Jocul de-a amiba, de Tara Skurtu; Chloe, pisicuța (Seria „Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată”), de Lily Small; Bella, iepurașul (Seria „Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată”), de Lilly Small.


PARALELA 45

Instruiţi să ucidă. Cea mai dură şcoală de lunetişti din lume, de Brandon Webb, John David Mann; Tactici de seducţie • agaţă • insistă • cucereşte • recucereşte • împărtăşeşte, de Thomas W. McKnight, Robert H. Phillips; Criza adolescenţei. Mod de administrare, de Véronique Guérin; În Evul Mediu (Seria „Caută și găsește”), de Brigitte Coppin, Laurent Audouin; Din oraș în oraș (Seria „Caută şi găseşte...”), de Juliette Saumande, Émilie Plateau; Trăiască sportul (Seria „Caută şi găseşte...”), de Jean-Michel Billioud, Loïc Méhée.

 

POLIROM

Procesul, de Franz Kafka.


PUBLICA

Viața nemuritoare a Henriettei Lacks. Povestea femeii care a schimbat medicina secolului XX, de Rebecca Skloot.


RAO

Afinitățile elective, de J.W. Goethe. 


TREI

Un rasism imaginar. Islamofobie și culpabilitate, de Pascal Bruckner; Ziua în care am învățat să trăiesc, de Laurent Gounelle; Coșmarurile, de Renate Daniel; Jocul vieților, de James Dashner; Potolește-te, o să cazi!, de Gisèle Harrus-Révidi; Câinii de vânătoare, de Jørn Lier Horst; Regina mea, de Andrea Jean-Baptiste; Când Findus era mic și a dispărut, de Sven Nordqvist; Dimineața miraculoasă, de Hal Elrod; Tiroida și glandele suprarenale, de Dr. Aviva Romm.


UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Numără până la 100, ed. Usborne, de Felicity BrooksSophia Touliatou; Fina. Poneiul norilor, de Barbara Rose, Petra Theissen.

 

VREMEA 

Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor bărbați foarte cumsecade, de Liviu Radu; Florile Sfântului Francisc, de Sf. Francisc; Jurnal de sfârșit de ciclu (1987-1989), de Horia Vintilă; Alt regat, de Elena Otilia; Casa din lagună, de Lucia Gargaletus; Aeronautica română în Războiul de Întregire națională (1916-1919), de Alexandru Arma, Valeriu Avram; Olga sau întoarcerea la Țibănești, de Henri de Grandmaison; Povestiri din alte vremi, de Constantin Avramescu; Partida de vânătoare, de Stelian Tănase; Taina copilăriei, de Maria Montessori; Chipuri de lumină la Mănăstirea Văratec, de Zoe Dumitrescu-Bușulenga.

 

Articole literare 

.•  Scena 9: Italia, eterna terra nova (Mihai Iovănel despre „Așa să crească iarba pe noi”, de Augustin Cupșa)

.• The Guardian: The next Elena Ferrante? The best European fiction coming your way.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Writing while smoking was a deceptive pleasure’

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter