Ofertă bogată de literatură autohtonă la Editura Polirom, special pentru Gaudeamus 2016

Ofertă bogată de literatură autohtonă la Editura Polirom, special pentru Gaudeamus 2016

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus, continuându-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.

Noi titluri Polirom semnate de câțiva dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani – Bogdan Suceavă, Marius Oprea, Dan Alexe, Radu Pavel Gheo, Vasile Ernu, Matei Florian, Lavinia Braniște, Mircea Pricăjan, Varujan Vosganian, Gheorghe Săsărman – vor fi lansate la standul editurii din cadrul ediției cu numărul 23 a târgului, care va avea loc la Complexul Romexpo, București, în perioada 16-20 noiembrie 2016.

 

FICTION LTD. la Gaudeamus 2016


• Un nou roman de Varujan Vosganian, Copiii războiului, ediție cartonată, un roman care reconstituie istoria României de la Al Doilea Război Mondial până la începutul anilor 2000. Copiii războiului va fi lansat la standul duminică, 20 noiembrie, ora 12.00.

Adevărata cronică a morţii lui Yeşua Ha-Nozri, de Gheorghe Săsărman, un roman care ne pune faţă în faţă cu un eveniment la care visează milioane de oameni, dar despre care puţini cred că ar putea fi şi real. O întrebare rămâne totuşi: „Ce-ar fi dacă…?”. Să fie vorba despre a doua venire a Mântuitorului printre noi sau despre una dintre cele mai mari farse din istorie?

Republica, de Bogdan Suceavă, o reconstituire literară a evenimentelor din data de 8 august 1870, când a avut loc proclamarea furtunoasă a republicii în Ploieşti, pornind de la o varietate de surse, între care o scurtă scriere satirică, Boborul, a lui Caragiale, pe atunci tânăr copist la judecătoria din Ploieşti. Republica va fi lansat la standul Polirom de la Gaudeamus 2016: duminică, 20 noiembrie, ora 13.00.

Turma păstorului mut, de Marius Oprea, un roman care schiţează tabloul unei lumi în aparenţă normale, însă populată de idei şi scene dintre cele mai absurde. O lume pe care mulţi dintre noi o recunoaştem din viaţa de zi cu zi, care uneori ne înfurie, alteori ne distrează, dar care rămâne mereu aceeaşi. Lansare la standul Polirom de la Gaudeamus: duminică, 20 noiembrie, ora 12.30.

 

EGO. PROZĂ pentru fanii colecției și nu numai


În punctul lui rebbe G., de Dan Alexe, douăzeci şi două de povestiri – fiecare corespunzând unuia din arcanele majore ale Tarotului, un volum care oferă, picătură cu picătură de licori precum „Scuipat de Lună” sau „âîine de Armenia”, o nouă viziune asupra lumii de azi şi a limbii care ne vorbeşte. În punctul lui rebbe G. va fi lansat sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15.00, la standul editurii.

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, o carte despre tandreţea şi cruzimea care se ascund în fiecare dintre noi. Lansare la Gaudeamus: sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.30.

• Roman nou de Matei Florian: Cexina Catapuxina
La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii (Polirom, 2006), scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel (Polirom, 2009), Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, care va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus sîmbătă, 19 noiembrie, ora 17.00.

• Romanul Calitatea luminii, de Mircea Pricăjan, o lecţie despre acceptare şi asumare, despre redefinirea fericirii în cuplu şi despre cum conştiinţa de familie se dobîndeşte printr-un efort de voinţă. Lansarea romanului Calitatea luminii va avea loc vineri, 18 noiembrie, ora 15.30.

• Romanul Interior zero, de Lavinia Braniște, care ne arată cît de ușor poate să treacă viața pe lângă tine și cum alegerea căii mai sigure poate avea consecințe mult mai grave decât ți-ai putea imagina. Lansarea volumului Interior zero va avea loc vineri, 18 noiembrie, la ora 17.00.

 

EGO-GRAFII la Gaudeamus 2016

 

Mică trilogie a marginalilor. Bandiţii, de Vasile Ernu, un volum ce dezvăluie „în negativ” faţa ascunsă, fascinantă a proscrişilor şi felul în care e văzut raiul de către cei ce trăiesc în infern. Volumul Bandiții va fi lansat sâmbătă, 19 noiembrie, ora 15.30.

 

Cartea Românească, sub coordonarea Polirom

 

• Un nou roman de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani publicați de Cartea Românească: Năluca. Un roman de dragoste, cu toate ingredientele inerente genului: descrierea romantică, eseul sentimental, erotismul suav. Năluca va fi lansat duminică, 20 noiembrie, la ora 15.00, la standul Polirom.

• Seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun, unul dintre cele mai prestigioase proiecte editoriale Polirom-Cartea Românească, merge mai departe cu două noi titluri: Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu şi Mircea Nedelciu și Imagini, litere şi documente de călătorie. Ediții îngrijite de Carmen Muşat şi Oana Crăciun. Volumele Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei) și Imagini, litere şi documente de călătorie vor fi lansate la standul Editurii Polirom sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.30.

 

Programul complet de evenimente Polirom și Cartea Românească la Gaudeamus 2016, aici.

Comentarii

Ioooi, sunt așa de entuziasmată că vine Gaudeamusul. Abia aștept să reîntâlnesc oameni ^.^ Sunt curioasă de reducerile de anul ăsta, sper să găsesc câteva cărți de pe Wishlist.

Yuki

3 nov. 2016

Da, și eu abia aștept ediția de anul ăsta :)

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter